St. Patricks Day: Εορτασμοί από όλον τον κόσμο - Salma Hayek, Catherine Zeta-Jones εύχονται με τον δικό τους τρόπο (φωτό-βίντεο)

Παρελάσεις σε κάθε γωνιά!

Η μεγαλύτερη ιστορικά παρέλαση για τον Άγιο Πατρίκιο πραγματοποιήθηκε φέτος στο Δουβλίνο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Τόκυο πήγαν πίσω.

Με τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην ιστορία γιορτάστηκε στο Δουβλίνο η ημέρα του Αγίου Πατρικίου, αγίου προστάτη και φωτιστή της Ιρλανδίας. 

Μισό εκατομμύριο θεατές έδωσαν το παρών στην ιρλανδική πρωτεύουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν 4.200 συμμετέχοντες σε έξι παρελάσεις και 11 θεάματα που περιελάμβαναν 14 μπάντες από την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα των φετινών εορτασμών ήταν η "spréach", ή αλλιώς η «σπίθα», είτε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την λάμψη της ευθυμίας στα μάτια μας είτε για το φως της καινοτομίας και της ανακάλυψης.

Οι εορτασμοί του «Νέιβ Πάντρεγκ» δεν περιορίστηκαν μόνο στην Ιρλανδία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η 17η Μαρτίου δεν είναι τόσο ημέρα προσευχής στη μνήμη ενός αγίου, όσο ημέρα γιορτής - ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη, όπου οι εκδηλώσεις κρατούν από το μακρινό 1762, πολύ πριν την ανεξαρτητοποίηση των βρετανικών αποικιών. 

Στη δε Βοστώνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 200ή παρέλαση, αφού η παράδοση στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης κρατά από το 1824.

Εκτός Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών, το Τόκυο φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως παρελάσεις για τον Άγιο Πατρίκιο και σίγουρα τη μεγαλύτερη στην Ασία. 


Η παράδοση εκεί ξεκίνησε το 1992, βρίσκοντας μιμητές και σε άλλες πόλεις όπως η Ναγκόγια και η Τσίμπα που κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου βάζουν πλέον παραδοσιακά τα πράσινά τους.

Catherine Zeta-Jones

Φυσικά και οι διάσημοι γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο.

Η αγαπημένη ηθοποιός μαζί με τον σύζυγο της, Michael Daglas έκαναν τις δικές τους αναρτήσεις στο instagram.

Salma Hayek

Η Μεξικανή ηθοποιός βρέθηκε στο πολυτελές resort, Chablé Yucatán και δεν παρέλειψε να μοιραστεί ενσταντανέ ντυμένη στα πράσινα!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ