Αυτός είναι ο νεώτερος chef στον κόσμο με 3 αστέρια Michelin - Τα πήρε με τη μία! Η απίθανη κουζίνα του 35χρονου

Το πλούσιο βιογραφικό του

Πενήντα δύο (52) γαλλικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων είκοσι τρία (23) που άνοιξαν μόλις τον περασμένο χρόνο βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin, γεγονός που σύμφωνα με τη γαλλική βίβλο των καλοφαγάδων, αποτυπώνει τον «πολιτιστικό δυναμισμό» μιας νέας γενιάς καινοτόμων σεφ.

«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια "σοδειά", ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότεροι από τους μισούς νέους βραβευθέντες είναι κάτω των 40 ετών, συμπλήρωσε.

Μεταξύ αυτών ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια.

Ανέλαβε την κουζίνα του «La Table du Castellet» στο νότιο διαμέρισμα του νομού Var τον περασμένο χρόνο και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.


O 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια.

Περισσότερα από 20 εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι σε σχέση με πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι βραβευθέντες σεφ του 2024 είναι «μια εξαιρετική ομάδα που μαρτυρά την ποιότητα και την ποσότητα του γαστρονομικού δυναμισμού της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Poullennec στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει μεταξύ άλλων.

Ο Fabien Ferré προέρχεται από μία οικογένεια με ζαχαροπλάστες γονείς.

Ο αδερφός του, Aurélien, επίσης ζαχαροπλάστης και παρασκευαστής σοκολάτας, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Fabien Ferré εκπαιδεύτηκε στη μαγειρική στο Jean-Lameloise Interprofessional Apprentice Training Centre (CIFA) στο Mercurey. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εστιατόριο Rempart στο Tournus και στη συνέχεια στο Auberge des Gourmets στο Villars, με τον σεφ Daniel Rogie. Κέρδισε το τρόπαιο Lameloise εκεί το 2006.

Αργότερα, πήγε στο Les Terrasses (Tournus) με τον Jean-Michel Carette και στη συνέχεια στο Moulin de Martorey ( Saint-Rémy ) με τον Jean-Pierre Gillot για δύο χρόνια, πριν συνεργαστεί με τον σεφ τριών αστέρων, Michel Troisgros στο Roanne , για να αναδειχθεί sous chef.

Θέλοντας να ανακαλύψει τη μεσογειακή κουζίνα, ο Fabien Ferré έφτασε στο Hôtel du Castellet στις14 Αυγούστου 2013.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, σε ηλικία 25 ετών, ενώ ήταν sous chef , έλαβε το τρόπαιο «2014 Hope of the Year» που απονεμήθηκε από το περιοδικό Le Chef.

Το 2016, ο Christophe Bacquié διόρισε τον Fabien Ferré βοηθό σεφ στις κουζίνες του Hôtel du Castellet, το οποίο περιλαμβάνει δύο εστιατόρια, το γκουρμέ εστιατόριο δύο αστέρων Christophe Bacquié (ονομαζόταν Montecristo μέχρι το 2015) και το μπιστρό San Felice.

Το 2018, το εστιατόριο Christophe Bacquié κέρδισε ένα τρίτο αστέρι Michelin. Την ίδια χρονιά, ο Fabien Ferré ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό Meilleurs Ouvriers de France και ξανά το 2022.

«Η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν».

Σαράντα «Όσκαρ» της γαστρονομίας όπως είναι επίσης γνωστά απέκτησαν κουζίνες σε χωριά και δήμους για πρώτη φορά, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στη παραδοσιακή τοπική κουζίνα.

Και συγκεκριμένα, στην ανατολική Γαλλία 11 εστιατόρια κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι, 15 στη βόρεια, έξι στα δυτικά, 11 στο νότο και εννέα στα νοτιοανατολικά, αναφέρει ο Guardian.

To Παρίσι απέκτησε 12 ανάμεσα στα οποία το «Nhome», το οποίο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 20 άτομα, καθώς και το «Espadon» στο Ritz.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ