Έφυγε από τη ζωή ο Frederic Mitterrand, πρώην υπουργός πολιτισμού, συγγραφέας & τηλεπαρουσιαστής, ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Ο Φρεντερίκ Μιτεράν ήταν 76 ετών

O Φρεντερίκ Μιτεράν πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας και άνθρωπος της τηλεόρασης, πέθανε εχθές Πέμπτη στο σπίτι του στο Παρίσι σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από μάχη «μηνών ενάντια σε έναν επιθετικό καρκίνο», ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ανιψιός του πρώην προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, υπουργός όταν ο Νικολά Σαρκοζί ήταν απρόεδρος της Γαλλίας, ο Φρεντερίκ Μιτεράν έγινε γνωστός από την τηλεόραση, όπου από το 1981 παρουσίαζε την εκπομπή «Etoiles et toiles». Ιδιαίτερη προσωπικότητα, μεγάλος κινηματογραφόφιλος, συγγραφέας, ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2023 ότι ήταν «άρρωστος», χωρίς να αναφέρει περισσότερα.

Ο Νικολά Σαρκοζί αποχαιρέτισε με μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ «έναν άνδρα βαθιά καλλιεργημένο και ευαίσθητο, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, μια προσωπικότητα τόσο μακριά από την κομματική ζωή».

"Η Κάρλα κι εγώ μάθαμε με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του Φρέντερικ Μιτεράν. Ήταν ένας βαθιά καλλιεργημένος και ευαίσθητος άνθρωπος, ένα ξεχωριστό ον, ευαίσθητος και τρυφερός, μια αταξινόμητη προσωπικότητα τόσο μακριά από την κομματική ζωή. Ήταν ένας ενθουσιώδης και παθιασμένος υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του με πανάκ και ταλέντο. Θα αφήσει τις ταινίες του, τα βιβλία του, τις εκπομπές του τόσες μαρτυρίες της αγάπης του για την τέχνη και τον πολιτισμό. Στέλνουμε στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του τις πιο εγκάρδιες και εγκάρδιες σκέψεις μας."

Φρεντερίκ Μιτέραν έναν χρόνο πριν στις 5 Μαΐου 2023 είχε μιλήσει ανοιχτά στο femme actuelle για την ομοφυλοφιλία του: «Παρότι ο κόσμος έχει γίνει πιο ανεκτικός, η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις. Μάλιστα πρόσφατα κάποιος με έβρισε μέσα στο Μετρό, επειδή είμαι ομοφυλόφιλος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ