Έλλη Στάη: 70 ετών γίνεται σήμερα η πιο καλοδιατηρημένη star της ελληνικής TV – Οι 4+1 γάμοι & ο μοναχογιός της – Η δημοσιογράφος που «άφησε» εποχή! (φωτό & βίντεο)

Μια σπουδαία δημοσιογράφος

Σαν σήμερα γεννήθηκε η σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

Η Έλλη έχει «αφήσει» εποχή στην ελληνική τηλεόραση.

Υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, το 1981.

Κράτησε το επίθετο του πρώτου συζύγου της και δικηγόρου Νίκου Στάη, καθώς το επίθετο της Λευκαδίτισσας Έλλης είναι Τσαρλαμπά.

Η Έλλη Στάη ανήκει στην γενιά γυναικών newscasters που μπήκαν μαζικά στην ανδροκρατούμενη δημοσιογραφία στην δεκαετία του ’80.

Διακρίθηκε για το πολιτικό της ρεπορτάζ, για τη οξύνοια της, το κοφτερό μυαλό της, το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και την αδιαμφησβήτητη γοητεία της.

Ξεχωρίζει για το κομψό της style και για το καταπληκτικό της γούστο στο ντύσιμό της.

Το καθημερινό τζόγκινγκ και η γυμναστική της επιτρέπουν να παραμένει λεπτή και fit σαν 30αρα.

Κάνει κολλητή παρέα με την όμορφη συμμαθητριά της από το Αρσάκειο Έλενα Κόκκαλη και τον showman Τάκη Ζαχαράτο.

Ότι και να  λένε για την Έλλη Στάη παραμένει ερωτεύσιμη ενώ διανύει την 8η δεκαετία της ζωής της.

Καταγωγή

Κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του «Λίμπρο ντ' όρο» (Χρυσό βιβλίο) της Λευκάδας. Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών.

Η δημοσιογράφος αποφοίτησε από το Αρσάκειο και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτήτρια Νομικής υπήρξε μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος». Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Για λίγο διάστημα εργάστηκε και ως δικηγόρος.

Η δημοσιογραφική της καριέρα

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην εφημερίδα Η Αυγή. Ακολούθησαν οι δεξιές εφημερίδες Μεσημβρινή και Ακρόπολη, στην οποία έκανε και το πρώτο της πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του Τζιάνι Ανιέλι. 

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Την περίοδο εκείνη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δίπλα στον Τέρενς Κουίκ. 

Το 1993 επιστρέφει στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και μετά από συνεννόηση με τον Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινιάζει τα «τηλεοπτικά παράθυρα», που ανεβάζουν κατά πολύ την τηλεθέαση του δελτίου κάνοντάς το πρώτο σε τηλεθέαση. Τα παράθυρα τελικά υιοθετούνται και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από το 1999 έως το 2006 συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αυτά τα χρόνια θεωρούνταν το καλύτερο διάστημα στην καριέρα της: αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και εκτοξεύει την τηλεθέαση του ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο δελτίο του Mega (που τότε παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και μία από τις πιο διάσημες εκπομπές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, «Με τα μάτια της Έλλης», στην οποία φιλοξενούνται πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες.

Διαβάστε ακόμα: Η Έλλη Στάη σε casual statement εμφάνιση - Με τζιν παντελόνι & αμάνικο τζάκετ (φωτό)

Η εκπομπή αυτή εκτόξευσε πραγματικά την καριέρα της.

Οι 4 γάμοι της Έλλης Στάη

Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους.

Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη, του οποίου κράτησε και το επίθετο.

Ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε τον μοναχογιό της, τον Μάρκο (1984). 

Στον γάμο του γιού της, Μάρκου με την Φαίη Κουτσούκου

Στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία και τραπεζίτη Στέλιο Παναγόπουλο, που διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (1982-1989) και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999). 

Τον Ιούνιο του 2008 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Χώρισαν το 2013 μετά από αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η γνωστή δημοσιογράφος. 

Από το 2015 έως και σήμερα έχει σχέση με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα.

Σήμερα είναι αναλύτρια ειδήσεων στο Open και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Η υπέρκομψη Έλλη Στάη με λαδί βελούδινο σακάκι, animal print πουκάμισο – Οι minimal Λέχου & Ναυπλιώτου & η εντυπωσιακή Υρώ Μανέ (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ