Πόσο ασφαλές είναι για το σκυλάκι σας να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι μαλλιών μετά το μπάνιο του ; Δείτε ποιοι παράγοντες το καθορίζουν & πώς να το κάνετε σωστά !

Τα Tips για πιο άνετο στέγνωμα

Μόλις κάνατε μπάνιο τον σκυλάκο σας, και τώρα το σπίτι σας μυρίζει ένα μείγμα βρεγμένου σκύλου και ειδικού σαμπουάν με άρωμα καρύδα.

Το πάτωμα του μπάνιου χρειάζεται άμεσα σφουγγάρισμα, κι εσείς ανυπομονείτε να μπείτε ο/η ίδιος/α στη μπανιέρα, καθώς τα ρούχα σας έχουν δει και καλύτερες μέρες. 

Παλεύετε να περιορίσετε τον (βρεγμένο) χνουδωτό σας φίλο όσο γίνεται στο μπάνιο, καθώς αν βγει έξω θα τιναχτεί ηδονικά, προκαλώντας μια μικρή πλημμύρα στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα αφού τον έχετε σκουπίσει; 

Πολύς κόσμος στεγνώνει τον σκύλο του με το πιστολάκι των μαλλιών. Είναι κάτι τέτοιο ασφαλές; Και αν ναι, πώς να το κάνετε;

Πρέπει να στεγνώνω τον σκύλο μου με το πιστολάκι;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση εξαρτάται από το μήκος και την πυκνότητα του τριχώματος του σκύλου σας. 

Οι πιο κοντότριχοι σκύλοι συνήθως δεν χρειάζονται στέγνωμα με το πιστολάκι, αλλά όταν αυτό γίνεται σωστά, μπορεί να τους βοηθήσει να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

 Όσο για τους σκύλους με πιο μακρύ τρίχωμα, εκεί χρειάζεται να τους βοηθήσετε να στεγνώσουν με το πιστολάκι, καθώς δεν αρκεί το στέγνωμα με την πετσέτα.

Κι αν ο σκύλος μου φοβάται το πιστολάκι;

Η κοντότριχη σκυλίτσα μας φοβάται το πιστολάκι, αλλά ευτυχώς ένα σκούπισμα με την πετσέτα αρκεί για να στεγνώσει τη βρεγμένη γούνα της μετά το μπάνιο.

Στην περίπτωση όμως που η τρίχα της ήταν πιο μακριά, θα χρειαζόταν να συνηθίσει το πιστολάκι.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν έχει πρόβλημα με το πιστολάκι πριν το χρησιμοποιήσετε, ιδανικά πριν τον κάνετε μπάνιο. 

Ευτυχώς, οι περισσότεροι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να σας αφήνουν να το χρησιμοποιείτε χωρίς πρόβλημα.

Ξεκινήστε ανάβοντάς το όταν ο σκύλος σας δεν είναι στο δωμάτιο, ώστε να μπορεί να ακούει τον θόρυβο και να αντιδρά σ’ αυτόν ενώ είναι ελεύθερος. 

Μην τον πιέσετε να έρθει κοντά στο πιστολάκι, παραμείνετε θετικός/ή κατά τη διάρκεια της χρήσης του, και πάντα να επιβραβεύετε τον σκύλο σας με λιχουδιές, ώστε να συνδυάσει τον θόρυβο με κάτι ευχάριστο. 

Κάθε τέτοιο επεισόδιο εκπαίδευσης δεν πρέπει να διαρκεί παραπάνω από μερικά λεπτά. Η αποευαισθητοποίηση του σκύλου σας στο πιστολάκι είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει σταδιακά.

Αν ο σκύλος σας δεν ενοχλείται από τον θόρυβο όσο βρίσκεται μακριά από τη συσκευή, φέρτε τον στο ίδιο δωμάτιο για να δείτε πώς θα αντιδράσει. Όταν συνηθίσει τον θόρυβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για να τον στεγνώσετε μετά το μπάνιο.

Προμηθευτείτε το κατάλληλο πιστολάκι

Ο περισσότερος κόσμος στεγνώνει το τρίχωμα του σκύλου του χρησιμοποιώντας πιστολάκι για ανθρώπους. Υπάρχουν ειδικά πιστολάκια για σκύλους που είναι πολύ πιο ασφαλή και βολικά, αλλά δεν είναι φθηνά. 

Μπορείτε να ρωτήσετε τον groomer σας σχετικά με το πού μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο πιστολάκι, ειδικό για τον τύπο τριχώματος του σκύλου σας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε πιστολάκι για ανθρώπους, προτιμήστε τη μεσαία ρύθμιση, ώστε να μην κάνει πολύ θόρυβο και να μην καίει πολύ έντονα.

Tips για πιο άνετο στέγνωμα

-Στεγνώστε τον πρώτα σχολαστικά χρησιμοποιώντας μια πετσέτα.

-Εναλλάσσετε τον θερμό με τον ψυχρό αέρα, προσέχοντας να μην παγώσετε ή κάψετε τον σκύλο σας. Μην κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά στο τρίχωμά του.

-Ξεκινήστε από πίσω προς τα εμπρός για να ελαττώσετε την ενόχληση.

-Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, χρησιμοποιήστε το ελεύθερο χέρι σας για να χτενίσετε το τρίχωμα του σκύλου σας, να του κάνετε μασάζ, και να ελέγξετε το δέρμα του για ερεθισμούς ή εξογκώματα. Αποφύγετε τη χρήση χτένας ή βούρτσας σε αυτό το στάδιο.

-Προσέχετε ιδιαίτερα την περιοχή γύρω από το πρόσωπο και τα αυτιά. Αν ξεκινήσατε πρόσφατα να στεγνώνετε τον σκύλο σας με τον πιστολάκι και δεν έχετε μεγάλη εμπειρία, συνιστάται να αποφύγετε τη χρήση του σε αυτήν την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:Ιδού οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνει το κουτάβι σας καθαρό & μοσχοβολιστό όταν δεν είναι η στιγμή ακόμη για να κάνει το μπανάκι του !

-Βεβαιωθείτε ότι δεν στεγνώνετε υπερβολικά τον σκύλο σας, καθώς αυτό ενδέχεται να ξηράνει και να ερεθίσει το δέρμα του.

-Αν δυσκολεύεστε να κάνετε μπάνιο και να στεγνώσετε τον σκύλο σας, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε έναν έμπιστο groomer.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ