Η τελευταία απόγονος των Ρώσων Romanoff, Maria Vladimirovna - Συγκινημένη μπροστά στην Παναγία - Προσεύχεται για τους νεκρούς στο μακελειό της Μόσχας

Τι μήνυμα στέλνει

Η Αρχηγός του Οίκου των Romanoff είναι συγκλονισμένη από την είδηση ​​της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα είναι βαθιά εξοργισμένη με αυτό το απάνθρωπο έγκλημα κατά των αμάχων. 

Η 70χρονη, ο γιος της και διάδοχος της Μέγας Δούκας Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς και η σύζυγός του, η Πριγκίπισσα Βικτόρια Ρομάνοβνα θρηνούν, προσεύχονται για την ανάπαυση των δολοφονημένων και την ταχεία επούλωση των τραυματιών και εκφράζουν βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του θύματα. 

Όλοι οι οργανωτές και οι δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος πρέπει να υποστούν τη σκληρότερη τιμωρία, δηλώνουν μέσα από την επίσημη σελίδα τους στο instagram.

Στο ενσταντανέ φαίνεται η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα με μαύρο μαντήλι και συγκινημένο βλέμμα ενώ σε άλλη εικόνα βλέπουμε τον Μέγα Δούκα Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς και τη σύζυγο του, την Πριγκίπισσα Βικτόρια Ρομάνοβνα να κρατάνε κεριά με σοβαρό ύφος.

Ποια είναι η  Maria Vladimirovna 

Η Μεγάλη Δούκισσα Maria Vladimirovna Ρωσίας (Великая Княгиня Мари́я Влади́мировна Рома́нова/, 23 Δεκεμβρίου 1953 -) είναι κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1953 στη Μαδρίτη, και είναι το μοναδικό παιδί του Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς μεγάλου δούκα της Ρωσίας και της Λεονίδα Μπαγκρατιόν πριγκίπισσας του Μουκράνι.Ανάδοχοι της είναι ο Νικόλαος των Χόεντσολερν-Ζίγκμαρινγκεν πρίγκιπας της Ρουμανίας και η Ιωάννα της Σαβοΐας βασίλισσα της Βουλγαρίας.

Η Μαρία εκπαιδεύτηκε στο Runnymede College στη Μαδρίτη και στο Παρίσι πριν σπουδάσει ρωσική ιστορία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο-Γουλιέλμο των Χόεντσολερν πρίγκιπα της Πρωσίας, στη Μαδρίτη.Μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον George Mikhailovich. Το ζευγάρι χώρισε το 1982, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 19 Ιουνίου 1985.

Η Maria ζει στη Γαλλία και την Ισπανία. Μιλάει εκτός από την μητρική της γλώσσα Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και μιλά επίσης λίγα Γερμανικά, Ιταλικά και Αραβικά.


Ποιοι είναι ο Mikhailovich Romanov και η Rebecca Victoria

Η 49χρονη Ιταλίδα είναι lobbyist και συγγραφέας, ενώ ο προπάππους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Μπολσεβίκων. 

Ήταν ξάδερφος του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β,, ο οποίος σκοτώθηκε από τους επαναστάτες, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το 1918. Σημειώνεται ότι η δυναστεία των Romanov κυβέρνησε τη Ρωσία για περισσότερους από τρεις αιώνες πριν ο Νικόλαος Β παραιτηθεί στις αρχές του 1917.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ