Γιάννης Λουκάκος: Κοτόσουπα chicken noodle - Ζεστή & μυρωδάτη ή αλλιώς με μία λέξη...βάλσαμο !

Τα noodles χρησιμοποιείστε τα σε ελεύθερη μετάφραση και βάλτε οτι ζυμαρικό θέλετε και φυσικά, λαχανικά εποχής!

Υλικά

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 80  γρ. πράσο, σε καρέ
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 250 γρ. κοχύλι
  • 40 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την σελινόριζα,  το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. 
  • Ρίχνουμε το ζωμό, αυξάνουμε την ένταση στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. 
  • Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. 
  • Μόλις το ζυμαρικό βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 80 γρ. παρμεζάνας, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ελαιόλαδο.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ