Αυτή είναι η πριγκίπισσα Aiko - 22 ετών, η επόμενη αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας - Το πρώτο επίσημο solo ταξίδι της - Τα βασιλικά της καθήκοντα (φωτό)

Η μοναχοκόρη του Ναρουχίτο και της Μασάκο Οουάντα. 

Η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας, πλέον ενήλικη και πτυχιούχος, ξεκινά τη νέα της ζωή ως ενεργό μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Το πρώτο της επίσημο solo ταξίδι την οδήγησε στους νομούς Mie και Nara, επισκεπτόμενη το Ise Shrine για να ανακοινώσει την ακαδημαϊκή της επιτυχία.

Στις 26 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 22 ετών, επισκέφτηκε το Ιερό Ise και τα ερείπια του Αρχαιολογικού Μουσείου Saiku.

Την επόμενη μέρα, κόσμησε το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Jimmu στη Νάρα, σηματοδοτώντας την έναρξη του βασιλικού αρραβώνα της.

Να σημειώσουμε ότι η νεαρή διάδοχος γεννήθηκε την 1 Δεκεμβρίου 2001 και είναι μοναχοκόρη του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της Αυτοκράτειρας Μασάκο Οουάντα. 

Μετά τη γέννησή της, ο συνεχιζόμενος διάλογος για την αυτοκρατορική διαδοχή της Ιαπωνίας είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι πολιτικοί να έχουν θετική άποψη για την κατάργηση της περί διαδοχής του θρόνου από αρσενικούς πρίγκιπες που επιβλήθηκε από τους συμμάχους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο σύνταγμα της Ιαπωνίας .

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο θείος της και ο σημερινός διάδοχος του θρόνου Φουμιχίτο απέκτησε τον γιο του Χισαχίτο τον Σεπτέμβριο του 2006, έγινε ο επόμενος στη σειρά διαδοχής.

Διαβάστε ακόμη: Η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας έγινε 20: Με λευκό φόρεμα & διαμαντένια τιάρα η μοναχοκόρη του Αυτοκράτορα (φωτό & βίντεο)

Η πριγκίπισσα Άϊκο ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο νηπιαγωγείο Gakushūin το 2006. Τα ενδιαφέροντά της είναι να γράφει χαρακτήρες kanji, καλλιγραφία, σχοινάκι, να παίζει πιάνο και βιολί και να γράφει ποίηση.

Αναφορές από ανώνυμη πηγή του παλατιού κοντά στην οικογένεια ανέφεραν ότι η Άϊκο παρέχει στη μητέρα της Μασάκο συναισθηματική υποστήριξη στο νέο της ρόλο ως αυτοκράτειρα.

Τον Φεβρουάριο του 2020 έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Gakushuin όπου σπούδαζε Ιαπωνική γλώσσα και λογοτεχνία.

Στις 20 Μαρτίου του 2024, μάλιστα αποφοίτησε με επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη: Τα 19 έκλεισε η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας, μοναχοκόρη του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο- Η φωτογράφιση στους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού

Ο ρόλος της στον Ερυθρό Σταυρό

Η πριγκίπισσα Άικο ανέφερε σε δήλωσή τους ότι «ανέκαθεν ενδιαφερόταν» για το έργο του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος πρόσθεσε ότι θέλει «να κάνει σχολαστικές προετοιμασίες για να μπορεί να εργαστεί άνετα η πριγκίπισσα».

Ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός έχει στενούς δεσμούς με την αυτοκρατορική οικογένεια καθώς στο παρελθόν αυτοκράτειρες είχαν αναλάβει καθήκοντα επίτιμων προέδρων του οργανισμού. Τον περασμένο Οκτώβριο η πριγκίπισσα Άικο συνοδευόμενη από τους γονείς της επισκέφθηκε έκθεση του Ιαπωνικού Ερυθρού Σταυρού για τις προσπάθειές του για την ανακούφιση πληγέντων από τον σεισμό στο Τόκιο το 2023, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εκφράσει τη συμπάθειά της για τα θύματα και στους επιζώντες φυσικών καταστροφών στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ