Σπύρος Σούλης: Αυτό είναι το χρώμα που ταιριάζει σε όλους τους χώρους του σπιτιού - Παίξτε με τους συνδυασμούς & δώσε μία αίσθηση πολυτέλειας !

Είναι ένα από τα πιο δυναμικά χρώματα!

Η επιλογή των χρωμάτων στο σπίτι είναι πολύ σημαντική αφού από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ατμόσφαιρα που εκπέμπουν οι χώροι μας. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ένα χρώμα με το οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει λάθος όσον αφορά στη διακόσμηση και αυτό είναι το μπλε και οι αποχρώσεις του. 

Ο λόγος είναι επειδή εκπέμπει μια ήρεμη και γαλήνια όψη και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με γήινες αποχρώσεις όπως το μπεζ, το καφέ, το γκρεζ, το γκρι και η τερακότα αλλά και με πιο έντονες πινελιές σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα, το κίτρινο μουσταρδί, το λάιμ και το πορτοκαλί.

Δείτε παρακάτω μερικές στιλάτες ιδέες για να το εντάξετε στον χώρο σας:

Πολυθρόνες Το συγκεκριμένο χρώμα θα το δείτε έντονα να φιγουράρει σε πολυθρόνες και καναπέδες. Αν δεν είστε λάτρεις των έντονων αποχρώσεων σε μεγάλες επιφάνειες, τότε προτιμήστε μια πολυθρόνα σε μπλε και επιλέξτε μια πιο παλ απόχρωση για τους μεγαλύτερους καναπέδες.

Vintage Αυτό είναι ένα χρώμα που συχνά επιλέγεται για vintage έπιπλα. Αν έχετε κάποιο παλιό έπιπλο και θέλετε να το ανανεώσετε, μπορείτε να το βάψετε σε μια όμορφη μπλε απόχρωση.

Τοίχοι Το πετρόλ είναι ένα χρώμα που αν και αρκετά έντονο ταιριάζει σε πολλούς χώρους του σπιτιού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάψετε έναν τοίχο στο υπνοδωμάτιό σας ή στο σαλόνι για να δώσετε στον χώρο ζωντάνια με έναν σοφιστικέ τρόπο.

Διακοσμητικά Αν έχετε επιλέξει για το σπίτι σας γήινους και παλ τόνους, μπορείτε απλά να ενισχύσετε τη διακόσμησή σας προσθέτοντας μερικά διακοσμητικά σε μπλε αποχρώσεις. 

Δείτε ακόμη:Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει τα καλύτερα χρώματα για να συνδυάσετε τέλεια το λευκό στη διακόσμηση - Έτοιμο το καλό φενγκ σούι !

Ένα βάζο, ένα μεγάλο μπολ και μερικά κεριά αρκούν για να δώσετε έναν φρέσκο αέρα διακόσμησης στον χώρο.

Χαλί Άλλος ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κάποια απόχρωση του μπλέ στη διακόσμησή σας είναι να προσθέσετε ένα χαλί

Φανταστείτε ένα σπίτι όπου οι βασικές αποχρώσεις διακόσμησης είναι το λευκό και το μπεζ και στη μέση του σαλονιού υπάρχει ένα όμορφο χρωματιστό χαλί. 

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η τέλεια αντίθεση στον χώρο και επιπλέον το δωμάτιο δείχνει πιο γεμάτο και ζωντανό. Αφήστε που δεν φαίνονται (όπως στα ανοιχτόχρωμα χαλιά) οι μικρολεκέδες που μπορεί να έχουν γίνει σε αυτό.

Σαλόνι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε στο σαλόνι σας με πολλούς τρόπους. 

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Μπλε - Το χρώμα για όλα τα γούστα ! Συνδυάστε το με το λευκό για να έχετε το πιο διάσημο ζευγάρι αποχρώσεων !

Συνήθως η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βάλετε αυτή την έντονη απόχρωση σε έναν τοίχο ή σε κάποιο μεμονωμένο έπιπλο. Όπως θα δείτε, όμως, στην παρακάτω εικόνα, με τα σωστά έπιπλα και διακοσμητικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα ως το βασικό στοιχείο του σαλονιού.

Κουζίνα Στην κουζίνα μπορείτε να βάλετε αυτό το ιδιαίτερο μπλε στους τοίχους, στις κουρτίνες και σε διακοσμητικά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, μπορείτε να βάψετε ακόμα και το τραπέζι ή τις καρέκλες στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Όπως είδατε το μπλε είναι ένα χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους μέσα στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε να το επιλέξετε για λεπτομέρειες ή για να βάψετε μεγάλες επιφάνειες ή και ολόκληρα δωμάτια. Απλά τολμήστε το!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ