Αφρικανική σκόνη: "Μπερδεμένοι" οι μετεωρολόγοι - Μαρουσάκης, Κολυδάς, Τσατραφύλλιας προειδοποιούν για νέο κύμα του φαινομένου (βίντεο)

Υπάρχει διαφωνία μεταξύ τους

Σε σύγχυση βρίσκονται οι μετεωρολόγοι αναφορικά με το νέο κύμα (ή και όχι) Αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας.

Με ανάρτησή του στο Χ, o διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αμφισβήτησε την πρόγνωση του Meteo με τη χαρακτηριστική φράση «Ποια σκόνη;».

«Κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο  ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών» υποστήριξε.

Όπως εξήγησε, δύο αξιόπιστα μετεωρολογικά μοντέλα (Copernicus και Skiron) δεν προβλέπουν σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Open Beyond Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε πως ένα νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα ξεκινήσει από την Κυριακή.

«Ψυχραιμία» ζήτησε με τη σειρά του ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση που έκανε μέσω Facebook.

Όπως αναφέρει:

«Λίγη ψυχραιμία με την αφρικανική σκόνη δεν βλάπτει. Οι συγκεντρώσεις δεν θα είναι τόσο αυξημένες τις επόμενες ημέρες. Επίσης η μεταφορά της την επόμενη εβδομάδα εξαρτάται από παράγοντες που ειναι ευμετάβλητοι και δεν χρειάζεται να λέγονται από τώρα υπερβολές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ