93χρονη έζησε την κακοποίηση μέσα σε οίκο ευγηρίας: Εργαζόμενη τη χτυπά με λερωμένη πάνα - Την έπιασε από τον λαιμό, πήγε να την πνίξει – Δείτε βίντεο

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο με την κακοποίηση 93χρονης επειδή έκανε το "λάθος" να λερωθεί

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας θα πρέπει να κάνουν αυτό που λέει ο χώρος που βρίσκονται. Εργάζονται για την ευγηρία ατόμων που είναι πολλές φορές ανήμποροι, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και πρέπει να έχουν άτομα με κατανόηση και αγάπη κοντά τους.

Ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητας από οίκο ευγηρίας στις ΗΠΑ δείχνει την κακοποίηση μίας 93χρονης από εργαζόμενη σε αυτόν.

Η 93χρονη βρίσκεται σε καροτσάκι, έχει ένα ατύχημα, όμως η 26χρονη που πάει να τη βοηθήσει, τη σπρώχνει, τη σηκώνει με βία από το καροτσάκι, της κατεβάζει τα ρούχα, βγάζει τη λερωμένη πάνα και αρχίζει να τη χτυπά με αυτή στο πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ μετά την πιάνει και από τον λαιμό.

Caregiver attacks 93-year-old patient.

Genesee County Sheriff's Office

Η 26χρονη Ντόντια Σόνρα Άρινγκτον συνελήφθη και της ασκήθηκε δίωξη για κακοποίηση ευάλωτου ενήλικα, βασανισμό με σκοπό την πρόκληση ακραίου σωματικού ή και ψυχικού πόνου και επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης.

Dontia Shawnra Arrington

Genesee County Sheriff's Office

Σύμφωνα με τη New York Post, αν η 26χρονη βρεθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες μπορεί να της επιβληθούν ακόμη και ισόβια.

«Βλέπετε πόσο ευάλωτο είναι το θύμα και πώς δέχεται χτυπήματα με τη λερωμένη πάνα που μπορεί να ζυγίζει ακόμα και ένα κιλό. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η λαβή που κάνει στον λαιμό της, σφίγγοντάς τον, θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο, ειδικά μια 93χρονη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κρις Χάνσον, σερίφης της Κομητείας Τζενεσί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηλικιωμένη γυναίκα πάσχει από προχωρημένη άνοια και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβαινε τη στιγμή της κακοποίησης.

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Τζενεσί δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι αισθάνεται αποτροπιασμό και οργή για τις πράξεις της κατηγορουμένης, και επισήμανε ότι η διωκτική αρχή θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ