Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στη Σούδα: Εκκενώθηκε ο οικισμός του Ναυστάθμου, σχολεία και το ναυτικό νοσοκομείο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Σούδα έχει δώσει μεγάλες διαστάσεις στη φωτιά

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή της Σούδας έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων. Εκτός από αέρος για την κατάσβεση επιχειρούν ακόμα και πυροσβεστικά πλοία που βρίσκονται στον Ναύσταθμο.

O δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αποφάσισε την εκκένωση των σχολικών κτιρίων του A’ και Γ’ Παιδικού Σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας, για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα σήμερα, είχε ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου στον Ναύσταθμο, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.


Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενίσχυσαν τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν νωρίτερα μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.


Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο, απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.


Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά αποδίδουν, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Γιώργος Τσαπάκος.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από Χανιά και Βρύσσες Αποκορώνου, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες που συμμετέχουν στις προσπάθειες οριοθέτησης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπάκο, λόγω της φωτιάς θα καθυστερήσει η έναρξη της 2η φάσης της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ που θα ξεκινούσε σήμερα το πρωί σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ, φορείς, σχολικές μονάδες και υπηρεσίες που πρόκειται να συμμετάσχουν σε όλα τα σενάρια της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ βρίσκονται εν αναμονή σχετικών εντολών, αλλά, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ