Με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα; Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει αναλυτική πρόβλεψη για όλες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο καιρός του Πάσχα τα έχει όλα, «ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες»

Σε δύο ημέρες μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα και το ερώτημα που κάνουν όλοι είναι τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα, όταν θα σουβλίσουμε τον οβελία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, «μοιρασμένος» είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα.

Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μ. Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 

Ειδικότερα, το Σάββατο του Λαζάρου αναμένονται συννεφιές και απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά, μέχρι 25 στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή των Βαΐων αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, γενικά αίθριος καιρός, λίγη σκόνη στα δυτικά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη, γενικά αίθριος καιρός, με εξαίρεση απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Θράκης και της Κρήτης. Λίγη σκόνη στα δυτικά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, συννεφιές και ψιχάλες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Λίγη σκόνη στα δυτικά και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, γενικά αίθριος καιρός με εξαίρεση ψιχάλες στη βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά και βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28°C.

Η πρώτη εκτίμηση για Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα κάνει λόγο για συννεφιές με βροχές και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ