Είστε για «Μποτέ» με την Μάρα Μεϊμαρίδη; - Θα πει τον καφέ με «καϊμάκια», «αρώματα» & όλα τα κουτσομπολιά της Σμύρνης (φωτό)

Μην χάσετε το  «Μποτέ της Ευταλίας» με την συγγραφέα!

Η συγγραφές Μάρα Μεϊμαρίδη θέλοντας να γιορτάσει πάνω από έναν αιώνα καλλυντικών του «Μποτέ της Ευταλίας», διοργανώνει μια Σμυρνέικη βραδιά με παρουσίαση προϊόντων της θείας της Ευταλίας με  σμυρνείικα εδέσματα, πολλή μουσική, όμορφα δώρα και αρκετές εκπλήξεις.

Το Μποτέ την αρχή ήταν ένα πανέρι γεμάτο καίμακια και μυρωδικά που κατασκεύαζαν στο ίδιο δωμάτιο πάνω σε μια τάβλα. 

Η θεία της συγγραφέος των «Μαγισσών της Σμύρνης», Μάρας Μεϊμαρίδη το ονόμασε «Εργαστηρίον αρωματοποιίας και καλλυντικών Ευταλίας Σαμπαντζή».

Η Ευταλία Σαμπαντζή Μπέη έφυγε από την Καππαδοκία και πήγε στη Σμύρνη το 1887 έχοντας αρκετά τετράδια με φυσικές σπιτικές συνταγές καλλυντικών που έφτιαχνε η γιαγιά της. 

Έπιασε δουλειά στο ιστορικό αρωματοποιείο του Μυσιρλή και αφού τελειοποίησε τις δοσολογίες το 1889 άνοιξε το πρώτο Μποτέ στη Σμύρνη.

Το μυστικό της επιτυχίας του μαγαζιού της δεν ήτανε μόνο η πώληση των άριστων προϊόντων αλλά και ότι υπήρξε ο χώρος όπου μαζεύονταν οι σμυρνιές για καλλωπισμό, έλεγαν το κουπάκι τους, τον καφεδάκο τους και μοιράζονταν τα νέα τους, τα σουσού της γειτονιάς.

Έτσι η συγγραφές για να τιμήσει την θεία της, πραγματοποιεί στις 20 Μαίου στις 19.00  ένα event προκειμένου να αναβιώσετε αναμνήσεις και ιστορίες, γεμάτες, αρώματα και υπέροχες γεύσεις. 

Το event θα το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ