Αυτές είναι οι 5+1 τροφές που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε – Η αποφυγή τους βοηθά στην απόκτηση επίπεδης κοιλίας (φωτό)

Αυτά είναι τα μυστικά για να αποκτήσετε την πιο ωραία κοιλιά για το καλοκαίρι!

Πολλοί αναζητούν μαγικούς τρόπους για να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά σε μια μέρα ή σε μια νύχτα.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς απαιτείται προσπάθεια και χρόνος για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου.

Βασικός λόγος που το καθιστά δύσκολο να καταφέρει κάποιος να έχει μια επίπεδη κοιλιά άμεσα, είναι οι τροφές που συμπεριλαμβάνει στην διατροφή του.

Αυτές είναι κάποιες από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε:

Για τη διατήρηση του λεγόμενου flat stomach ή flat belly, δεν αρκεί μόνο να καταναλώνουμε τρόφιμα που βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά πρέπει κανείς να γνωρίζει και ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε για επίπεδη κοιλιά.

Συνοπτικά μπορεί να ειπωθεί πως θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων, ποτών και συστατικών:

  • Τρόφιμα με τρανς λιπαρά (π.χ. τηγανητά)
  • Αλκοολούχα ποτά
  • Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (π.χ. λευκό ψωμί)
  • Ανθρακούχα ποτά (π.χ. αναψυκτικά)
  • Τρόφιμα και ποτά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
  • Γλυκά και αλμυρά έτοιμα σνακ.

Συστήνεται, σε γενικές γραμμές, να καταναλώνονται μικρά γεύματα, χαμηλά σε αλάτι, ζάχαρη και κακά λιπαρά, ενώ τα σιτηρά είναι προτιμότερο να είναι ολικής άλεσης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να περιορίζεται η κατανάλωση έτοιμων προϊόντων του εμπορίου, τα οποία περιέχουν πλήθος συστατικών που συμβάλλουν στην κοιλιακή διάταση (φούσκωμα, δυσκοιλιότητα).

Διαβάστε ακόμα: Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Τι είναι και ποιες τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό μας 

Extra tips για επίπεδη κοιλιά

Πολλοί επιθυμούν μια επίπεδη κοιλιά εύκολα και γρήγορα, αλλά δυστυχώς αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί μόνο με τη διατροφή, σύμφωνα με vita4u.gr.

Πέρα από το συνδυασμό διατροφής και άσκησης που αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους στην όψη της κοιλιάς.

Συγκεκριμένα, μεγάλης σημασίας είναι η ικανότητα διαχείρισης του άγχους, καθώς και η καλή ποιότητα ύπνου. Τα άτομα που στρεσάρονται έντονα ή/και δεν κοιμούνται καλά, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κοιλιακή διάταση (από πρήξιμο, κράμπες, δυσκοιλιότητα).

Επίπεδη κοιλιά: ασκήσεις

Πολλοί ψάχνουν για κάποιο flat belly workout και, όντως, υπάρχουν διάφορες μορφές άσκησης που έχει φανεί πως μπορούν να βοηθήσουν στο να έχει κάποιος επίπεδη κοιλιά, όπως για παράδειγμα το πιλάτες.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν γρήγορα επίπεδη κοιλιά μετά την καισαρική, είναι καλό να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό ώστε να τις κατατοπίσει σχετικά με τα είδη των ασκήσεων που βοηθούν, αλλά και πότε θα μπορούσαν να τις ξεκινήσουν.

Παράλληλα με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης, συστήνεται να παραμένετε σωματικά δραστήριοι μέσα στη μέρα, κάνοντας τις διάφορες δουλειές σας και πηγαίνοντας για μεγάλες βόλτες.

Διαβάστε ακόμα: Μεσογειακή Διατροφή: Η συμβολή της, στην διαχείριση του στρες – Όσοι την ακολουθούσαν πιστά είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ