Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκαλύπτει πως έχασε 10 κιλά λίπους - "Ακολουθούσα πιστά το πρόγραμμα, ήμουν στρατιωτάκι - Χαιρόμουν με την πρόοδο μου"

Κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της 

Η Τίνα Μεσσαροπούλου παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στην Χριστίνα Ζάχου και στο Bovary.gr.

Αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως κατάφερε να μπει σε πρόγραμμα ακολουθώντας ισορροπημένη διατροφή και να χάσει μέχρι και 10 κιλά λίπους.

Ολόκληρη η συνέντευξη της δημοσιογράφου του Happy Day:

Πριν μπεις σε πρόγραμμα πρόσεχες τη διατροφή σου, παρακολουθούσες κάποιο είδος γυμναστικής;

Δεν είχα κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή μου, δεν είχα ζυγιστεί, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, μέχρι που ξεκίνησα να ακολουθώ τη συγκεκριμένη διατροφή. Για πολλά χρόνια στην παιδική μου ηλικία έκανα μπαλέτο, έπαιζα τένις και βόλεϊ και ως φοιτήτρια πήγαινα γυμναστήριο, έκανα χορό -σε γενικές γραμμές είχα ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα. Ξεκινώντας εντατικά τη δουλειά, έγινα και μαμά δύο παιδιών, έβρισκα άλλοθι ότι δεν προλαβαίνω και όλο αυτό με πήρε από κάτω. Δηλαδή, μπήκα σε μια ρουτίνα και ενώ έλεγα «τώρα θα ξεκινήσω γυμναστήριο» τελικά δεν το έπαιρνα απόφαση. Συνεχώς το ανέβαλα -πάντα με τη δικαιολογία του «δεν προλαβαίνω», «επιστρέφω στο σπίτι αργά το βράδυ», «δεν έχω χρόνο».

Από την άλλη, είχα επαναπαυτεί επειδή είχα ένα σωματότυπο που με βόλευε. Είχα πάντα αδύνατα πόδια οπότε έλεγα ότι η κοιλιά είναι ένα σημείο του σώματος που για να το αλλάξεις πρέπει να κάνεις πολλή γυμναστική και μετά από μια ηλικία ούτε με γυμναστική αλλάζει. Όπως καταλαβαίνεις, συνέχιζα να βρίσκω άλλοθι, βολευόμουν με τον συγκεκριμένο σωματότυπο που είχα και έτσι δεν έκανα ποτέ τίποτα.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Κάτι πρέπει να σε ταρακούνησε, σωστά;

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν πριν 4 χρόνια, καλοκαίρι στην Πάρο, όπου βγαίνοντας από τη θάλασσα με είδε η κουμπάρα μου, η οποία καθόταν στη ξαπλώστρα, και μου είπε ότι παρατηρώντας με έχω αρχίσει να καμπουριάζω. Κοιτούσα τις φωτογραφίες μου και είδα ότι είχε δίκιο. Αυτό ήταν και το πρώτο καμπανάκι.

Το δεύτερο καμπανάκι χτύπησε όταν έβλεπα κάποια ρούχα που δεν μου έκαναν τόσο κι έλεγα ότι έχουν μικρύνει πολύ τις φόρμες. Εκείνη την περίοδο, είχα κόψει τη ζάχαρη και όλα τα λευκά όπως λένε - αλεύρι και αλάτι, αλλά δεν ανέβαινα στη ζυγαριά να μετρηθώ έτσι ώστε να ξέρω τα κιλά μου. Με έβαλε ο άντρας μου στη διαδικασία όταν αποφάσισε ο ίδιος ότι θέλει να χάσει κάποια κιλά και θα πήγαινε σε διαιτολόγο. Σκέφτηκα να πάω μαζί του, πιο πολύ για να έχει παρέα, να του είναι πιο εύκολο.

Παράλληλα, είχα ξεκινήσει να κάνω pilates και είχα επαναπαυτεί στην ιδέα ότι έχω κόψει τη ζάχαρη. Όταν πήγα στον διατροφολόγο που με ζύγισε, έκανα όλες τις μετρήσεις και η λιπομέτρηση έδειξε 33% λίπος έπαθα μεγάλο σοκ. Έτσι ξεκίνησα διατροφή.

Ήταν εύκολο να κάνεις δίαιτα;

Μέχρι και σήμερα κάνω διατροφή, δεν ακολούθησα καμία στερητική δίαιτα. Ξεκίνησα διατροφή με ένα πολύ ευέλικτο πρόγραμμα, με πάρα πολύ φαγητό -όσον τρελό και να ακούγεται. Το πρώτο καιρό το ζύγισμα με ψιλό ενοχλούσε, αλλά ήταν τόσο ευέλικτο το πρόγραμμα που δεν ένιωθα να καταπιέζομαι. Συζήτησα με το διατροφολόγο κάποια πράγματα, από το ότι δεν θέλω να μαγειρεύω πάρα πολύ δύσκολα φαγητά, ότι θέλω να παραγγέλνω κάτι απ έξω μερικές φορές, τροφές που δεν μου αρέσουν, και του εξήγησα ότι έχω πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις οπότε μου ήρθε ένα πρόγραμμα διατροφής ακριβώς στα μέτρα μου.

Στη συγκεκριμένη διατροφή πρέπει να φας ότι έχει το ημερήσιο πρόγραμμα με όποια σειρά θέλεις. Δεν πεινάς -αντίθετα λες δεν μπορώ να τα φάω όλα και δε στερείσαι τίποτα: ούτε σουβλάκι, ούτε παγωτό, ούτε πίτσα, ακόμα και μπέργκερ παρά μόνο το λάδι που έχεις καθώς σε γενικές γραμμές επιτρέπεται μόνο 1 κουταλιά του γλυκού την ημέρα.

Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα άρχισα να χάνω, όχι αμέσως. Για να καταλάβεις, ξεκίνησα τη διατροφή τον περσινό Σεπτέμβριο και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται τρεις μήνες μετά, τον Δεκέμβριο. Όμως ακολουθούσα πιστά το πρόγραμμα, ήμουν στρατιωτάκι.

Βλέποντας πως η διατροφή έχει αποτελέσματα μου άρεσε τόσο πολύ, μου έφτιαχνε η διάθεση και είχα παραπάνω θέληση να τη συνεχίσω.

Πριν δεις τα πρώτα αποτελέσματα, που ήταν ενθαρρυντικά, δυσκολεύτηκες με κάτι;

Όχι! Αν βάλω κάτι στο μυαλό μου δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτώ. Απλά μπαίνει στο μυαλό μου και το κάνω. Πιο πολύ παρέσυρα εγώ φίλες/φίλους προς τη δική μου πλευρά, παρά να παρασυρθώ.

Έχοντας κάνει όλη αυτή την αλλαγή, είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους ανθρώπους. Είχα την τύχη με αυτούς που ξεκίνησα, στο Fit Buddy και τη Βιβή Τσιπουρά, στο Spinetree, που κάνουμε pilates να είναι δίπλα μου από την αρχή και στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μου και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης με το ems που πάω μια φορά την εβδομάδα. Η προπονήτρια μου έχει δει όλη τη διαφορά στο σώμα μου. Πρόσφατα είδα παλαιότερα βίντεο της εκπομπής, με αφορμή τα 10 χρόνια του «Happy Day», και έλεγα «δεν μπορεί να ήμουν έτσι». Κάποιος που θα με έβλεπε θα έλεγε «άντε το πολύ να χρειάζεται να χάσεις 2-3 κιλάκια». Κατάφερα να χάσω 10 κιλά λίπος.

Παράλληλα με τη διατροφή συνέχισες κανονικά να γυμνάζεσαι;

Βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία είναι εμφανή πια, συνέχισα να κάνω γυμναστική: δύο φορές τη βδομάδα pilates και 1 προπόνηση EMS. Σχετικά με το EMS είναι ο τρόπος με τον οποίο επανέρχονται οι αθλητές μετά από τραυματισμούς, δεν καταπονεί τους μυς, δεν προκαλεί τραυματισμούς και μπορεί να το χρησιμοποιήσεις από παθητικά μέχρι με πιο έντονα βάρη.

Πιστεύω ο συνδυασμός της διατροφής με τη γυμναστική που κάνω, σε μένα, έκανε θαύματα. Το στερεότυπο που λέμε ότι μια γυναίκα, μετά τα 40, δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σώμα με φυσικό τρόπο δεν ισχύει. Κι όμως μπορεί να συμβεί, σε μένα συνέβη!

Τα δύο πιο αδύναμα σημεία του σώματος μου ήταν τα χέρια και η κοιλιά μου. Τελικά, με φυσικό τρόπο, δηλαδή με σωστή διατροφή και γυμναστική, μέσα σε 1.5 χρόνο, κατάφερα να τα φτιάξω.

Εξακολουθείς να κάνεις διατροφή; Είσαι στο σημείο που επιθυμείς;

Φυσικά, συνεχίζω κανονικά τη διατροφή μου. Θέλω να χάσω λίγο λίπος ακόμα. Ίσως, να μην το έχω κι απόλυτη ανάγκη, αλλά εγώ έχω συγκεκριμένο στόχο και θέλω να τον φτάσω. Όπως νιώθει ο καθένας καλύτερα με την εικόνα του -αυτό έχει σημασία. Ασε που η συγκεκριμένη διατροφή μου έχει ταιριάξει πολύ. 

Όπως προανέφερα, δεν κάνω μια «τιμωρητική» δίαιτα, παίρνω από παντού όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μου και θέλω να σου πω ότι οι εξετάσεις μου είναι πάρα πολύ καλές. Δεν έχω στερηθεί τίποτα.

Έχεις αλλάξει τον τρόπο μαγειρέματος; Αγοράζεις πιο υγιεινές τροφές για την οικογένεια σου;

Εννοείται! Μα αυτό είναι το στοίχημα της συγκεκριμένης διατροφής, να σε βάλει σε μια διαδικασία, ακόμα και όταν σταματήσεις να ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου τι πρέπει να φας και τι συνδυασμούς να κάνεις. Δηλαδή, στο γεύμα σου πρέπει να έχεις υδατάνθρακα, λαχανικά και πρωτεΐνη.

Κάνεις παρασπονδίες; Και ποιες είναι πλέον οι παρασπονδίες;

Τώρα, όταν θα βγω έξω για φαγητό, θα φάω, δε θα στερηθώ κάτι. Απλά δεν θα φάω «σα να μην υπάρχει αύριο» και πάντα έχω στο μυαλό μου τι είναι σωστό και τις λάθος. Τους πρώτους μήνες που ξεκίνησα τη διατροφή, όταν έβγαινα έξω για φαγητό συνήθιζα να παραγγέλνω φιλέτο ή ψάρι με ρύζι ή πατάτα και σαλάτα χωρίς λάδι. Πάντα σε συνεννόηση με τον Στέφανο Ανυφαντάκη από το Fit Buddy που με κατηύθυνε ανάλογα με το εστιατόριο.

Ποιο ήταν τελικά το λάθος που έκανες και είχες αποθηκεύσει λίπος;

Δεν έτρωγα, υποσιτιζόμουν για αυτό αποθήκευα λίπος. Ήμουν όλη ημέρα με μια σαλάτα, με αποτέλεσμα όταν ο οργανισμός δεν ξέρει πότε θα ξαναφάει ότι αποθηκεύει γίνεται λίπος. Τώρα τρώω και ο οργανισμός μου «καίει» λίπος -χωρίς να στερηθώ τίποτα.

Έχεις αλλάξει συνήθειες;

Εκτός από τη γυμναστική φροντίζω να περπατάω πολύ -δεν μου αρέσει το τρέξιμο. Θα περπατήσω 10 χιλιόμετρα - αγαπημένη μου διαδρομή είναι να πάω από τη Γλυφάδα στη Βούλα και το αντίστροφο – ή να κάνω ποδήλατο. Φροντίζω πάντα να κάνω κάτι και πλέον μου έχει γίνει τρόπος ζωής. Δε θέλω να χάνω προπόνηση -είμαι και λίγο ψυχαναγκαστική, εξακολουθώ να έχω το σύνδρομο της «καλής μαθήτριας». Για παράδειγμα, το pilates το έχω φέρει στα μέτρα μου -αντί για χαλαρή μουσική την ώρα της προπόνησης βάζουμε ελληνικά τραγούδια, 90ς χορευτικά, έχουμε προσθέσει μέχρι και βάρη στο μάθημα για μυική ενδυνάμωση που μου λείπει.

Άλλαξες το ντύσιμο σου;

Φυσικά! Για παράδειγμα, τα παντελόνια με τις πιέτες δεν ταίριαζαν πριν στο σωματότυπο μου και τώρα τα φοράω. Φρόντιζα να κρύβω την κοιλιά μου και δεν έδειχνα τα χέρια μου. Από τη μέση και πάνω είχα παραπάνω όγκο -η τηλεόραση προσθέτει και κιλά – οπότε φορούσα μίνι και το «έκλεβα». Πλέον το «δεν μου ταιριάζει» δεν υπάρχει -μου κάθονται σωστά όλα τα ρούχα. Έχω χάσει πόντους από τη μέση και κατέβηκα δύο νούμερα.

Διαβάστε ακόμη: Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκαλύπτει: «Έχω βρεθεί πολλές φορές στη δύσκολη θέση να…» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Τίνα Μεσσαροπούλου: "Έχασα 10 κιλά λίπους - Είμαι στρατιώτης, αν βάλω κάτι στο μυαλό δεν παρεκκλίνω από τον στόχο" (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ