Δεν συμφώνησαν Μητσοτάκης – τρόικα - Απολύσεις και το 2015 θέλουν οι δανειστές

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις προέκυψε κατά την δίωρη  συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε απολύσεις και το 2015, αίτημα το οποίο η κυβέρνηση δεν αποδέχεται.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις προέκυψε κατά την δίωρη  συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε απολύσεις και το 2015, αίτημα το οποίο η κυβέρνηση δεν αποδέχεται.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που τέθηκε στο τραπέζι την τελευταία στιγμή, παραπέμπεται στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης, δηλαδή σε ανώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου». Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».

Από την πλευρά του, έτερο κυβερνητικό στέλεχος, παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για πρόσθετες απολύσεις το 2015, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%».

Το πρόγραμμα της Τρόικα συνεχίζεται το Σάββατο με συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ θα ακολουθήσουν το απόγευμα ραντεβού με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση, πέρα από το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι επικεφαλής των δανειστών έχουν εγείρει απαιτήσεις και για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ