Αντώνης Σαμαράς: Λεφτά υπάρχουν - «Η κυβέρνηση εκτέλεσε την αποστολή της και θα μοιράσει 500 εκατ. ευρώ σε 1.000.000 Έλληνες» !

Από το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας αυτή η κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της και πλέον μπορεί να δώσει αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελληνες 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Από το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας αυτή η κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της και πλέον μπορεί να δώσει αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελληνες 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.


«Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας αυτή η κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της. Βγάζουμε την χώρα από την κρίση. Με ικανοποίηση μεγάλη σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε 1 εκατομμύριο ελλήνων με βάση εισοαδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή σε αυτούς που αδικήθηκαν και τα έχουν περισσσότερο ανάγκη. Και μιλώ για τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε πει νωρίτερα: «Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό γι αυτούς τους 7 μήνες. Κατορθώσαμε να πετύχουμε αρκετά θέματα. Ευχαριστώ όλους τους υπουργούς που σε αυτή την στιγμή ήμασταν ενωμένοι».

Επιβέβαιωσε και ο Ρεν τη συμφωνία

«Έχουμε συμφωνήσει στις πολιτικές του προγράμματος και αναμένουμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στην ημέρα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων επί της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής. Ο Σάϊμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις ήταν χρονοβόρες γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα και πολύπλοκα. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, επισήμανε.

Τι προβλέπει η συμφωνίας

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι

το πάγωμα για έξι μήνες της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η δημιουργία ενός ανώτατου συμβουλίου με τη συμμετοχή πιθανότατα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών, που θα εξετάζει τα αιτήματα εταιρειών για επιπλέον απολύσεις

Αναβολή στις αποφάσεις για τις επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο για το 2015, ενώ ακούγεται πως πιθανόν οι εξτρά απολύσεις να μοιραστούν στα έτη 2014 - 2015

Διανομή ενός ποσού πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα. Πολύ πιθανό μέρος του πλεονάσματος να διατεθεί, εκτός από ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους, για εξόφληση οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, ώστε να υπάρχει η αναπτυξιακή διάσταση που ζητούσε η τρόικα.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ