Ποια σουίτα ενέπνευσε το ''50 αποχρώσεις του γκρί''; Σε ποιο ξενοδοχείο έμειναν νιόπαντροι Τέιλορ - Μπάρτον, ποιο δωμάτιο επέλεγε για τις καλοκαιρινές διακοπές της η Μέριλιν Μονρόε;

Ο Τζον Φ. Κένεντι, η Μέριλιν Μονρό, η Γκρέις Κέλι, ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με το Ρίτσαρντ Μπάρτον είναι μερικοί από τους διάσημους που πέρασαν ρομαντικές στιγμές στα δωμάτια των παρακάτω ξενοδοχείων.

Ο Τζον Φ. Κένεντι, η Μέριλιν Μονρό, η Γκρέις Κέλι, ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με το Ρίτσαρντ Μπάρτον είναι μερικοί από τους διάσημους που πέρασαν ρομαντικές στιγμές στα δωμάτια των παρακάτω ξενοδοχείων.

Είτε επρόκειτο για κρυφό ραντεβουδάκι, ή για επίσημη διαμονή, δείτε παρακάτω σε ποια ξενοδοχεία επέλεξαν ορισμένα από τα πιο διάσημα ερωτευμένα ζευγάρια όλου του κόσμου να περάσουν μερικές… ιδιωτικές στιγμές:

Waldorf Astoria, Νέα Υόρκη


Το Waldorf Astoria Hotel στη Νέα Υόρκη επέλεξαν η πανέμορφη Γκρέις Κέλι και ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό για να γιορτάσουν τον αρραβώνα τους. Στο ίδιο ξενοδοχείο πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους και ο Τζον Φ. Κένεντι με τη Τζάκι, οι οποίοι έμειναν στη σουίτα 36H του Waldorf Towers.

Τη βασιλική σουίτα είχε επιλέξει και ο δούκας του Ουίνδσορ (Εδουάρδος Η΄), όταν μετά την παραίτησή του από το βασιλικό θρόνο πέρασε μερικές στιγμές πάθους σε αυτή, με τη γυναίκα που είχε ερωτευτεί σφοδρά (και την οποία δεν ενέκρινε το παλάτι).

Η συγκεκριμένη σουίτα εξακολουθεί και παραμένει ένας από τους πιο περιζήτητους χώρους για τους εκλεκτούς και πάμπλουτους επισκέπτες του πολυτελέστατου ξενοδοχείου, αναφέρει δημοσίευμα του cntraveler.com.

Hacienda Del Sol, Τουσόν, Αριζόνα




Παρότι η Hacienda Del Sol είχε χτιστεί το 1929 ως σχολείο θηλέων για τις οικογένειες Vanderbilt, Pillsbury και Westinghouse μεταξύ άλλων, το 1948 μετατράπηκε σε ξενώνα, γράφει newsbeast.gr.

Ήταν τόσο ρομαντικό που οι Σπένσερ Τρέισι και Κάθριν Χέπμπορν κατέφευγαν συχνά στο σπιτάκι «Casita Grande» από το 1948 μέχρι και τη δεκαετία του 1950.

Σήμερα, το πολυτελές θέρετρο διαθέτει 30 ιδιωτικά σπιτάκια και ξενώνες σε μια έκταση 34 στρεμμάτων.

Heathman Hotel, Πόρτλαντ, Όρεγκον



Το ιστορικό ξενοδοχείο Heathman Hotel στο Πόρτλαντ του Όρεγκον αναφέρεται 16 φορές στο επιτυχημένο βιβλίο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο αναζητούν να… αναβιώσουν μερικές από τις σκηνές που περιγράφονται σε αυτό.

Στο Heathman έχουν μείνει ακόμη οι: Άντι Γουόρχολ, Ντάντλεϊ Μουρ και Τζόνι Κας… ωστόσο οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν αποκαλύπτουν ποιοι ήταν οι συνοδοί τους.

Green Park Inn, Blowing Rock, Βόρεια Καρολίνα


Χτίστηκε τη δεκαετία του 1880, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κοινού, κάτι που μάλλον εξηγεί το γιατί η Μέριλιν Μονρό το είχε επιλέξει αρκετές φορές ανάμεσα στα έτη 1958-1962.

Ένας ιστορικός αναφέρει ότι η Μορνό περνούσε εκεί τα καλοκαίρια της. Προτιμούσε να μένει στο 2ο όροφο, στη γωνιακή σουίτα με το νούμερο 234.

Κανείς δεν αποκαλύπτει όμως με ποιους περνούσε το χρόνο της μέσα σε αυτήν και ποιος ήταν ο νεαρός που εθεάθη να φεύγει από το δωμάτιό της μια μέρα πριν το ξημέρωμα…

Ritz-Carlton Montreal, Μόντρεαλ


Στο Ritz-Carlton Montreal έγινε ο πρώτος γάμος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1964, οι οποίοι ενημέρωσαν τους ιθύνοντες μόλις δύο ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ξενοδοχείου, το διάσημο ζευγάρι έφτασε στο ιστορικό ξενοδοχείο και ζήτησε δύο κιβώτια σαμπάνιας με 24 ποτήρια.

Τόσο για το γάμο τους, όσο και για την πρώτη νύχτα τους ως παντρεμένο ζευγάρι οι Τέιλορ και Μπάρτον επέλεξαν την πολυτελέστατη βασιλική σουίτα 12 δωματίων, η οποία διέθετε μαρμάρινο τζάκι στην κύρια κρεβατοκάμαρα και ήταν διακοσμημένη με πανάκριβες αντίκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ