PeoplePerHour: Mια παγκόσμια δεξαμενή επιχειρηματικών ταλέντων τώρα και στην Ελλάδα!

Είσαι νέος και θες να γεμίσεις το Portfolio σου με εμπειρίες; Είσαι εργαζόμενος, αλλά δεν θα έλεγες όχι για ένα επιπλέον εισόδημα; Έχεις ελεύθερο χρόνο και θες να τον ξοδέψεις δημιουργικά από το σπίτι; Είναι απλό!Το PeoplePerHour δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν το ταλέντο τους, εξ αποστάσεως, να συνδεθούν με μικρές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο μέσων της παγκόσμιας πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει—community marketplace όπως λέγεται στα Αγγλικά.

Είσαι νέος και θες να γεμίσεις το Portfolio σου με εμπειρίες; Είσαι εργαζόμενος, αλλά δεν θα έλεγες όχι για ένα επιπλέον εισόδημα; Έχεις ελεύθερο χρόνο και θες να τον ξοδέψεις δημιουργικά από το σπίτι; Είναι απλό!
Το PeoplePerHour δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν το ταλέντο τους, εξ αποστάσεως, να συνδεθούν με μικρές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο μέσων της παγκόσμιας πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει—community marketplace όπως λέγεται στα Αγγλικά.

Είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός λογότυπου, τον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας, την εγγραφή κάποιου κειμένου ή μια μετάφραση, το PeoplePerHour επιτρέπει σε ταλαντούχους ανθρώπους, να αναλάβουν συγκεκριμένα project κερδίζοντας ένα επιπλέον εισόδημα. Παράλληλα, μικρές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ευέλικτο τον πυρήνα τους, που είναι τα σταθερά μισθολογικά κόστη, και να εκπληρώσουν την εργασία που επιθυμούν άμεσα και αξιόπιστα.
Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και δημιουργία που λόγω της δύσκολης αυτής περιόδου που διανύουμε δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και να εξελιχθούν. Το PeoplePerHour, με τον ερχομό του στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να γίνει μια απο τις εταιρείες που θα προσφέρουν διέξοδο και ευκαιρίες. Ηδη, έχει σημειωθεί σημαντική αυξηση των Ελλήνων χρηστών στην πλατφόρμα οι οποίοι είτε προσφέρουν κάποιο ταλέντο, γνώση ή δεξιότητα είτε αναζητούν ταλαντούχους συνεργάτες να αναλάβουν ένα συγκεκριμμένο project που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας τους ή της επιχειρηματικής τους ιδεάς.

«Μεσω της πλατφόρμας μας επιτρέπουμε σε καθημερινούς απλούς εργαζόμενους αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται και αυτό μπορεί να έχει ώς αποτέλεσμα στον τρόπο ζωής τους: να λαμβάνουν 2ο εισόδημα, να εξασκούν κάποιο ταλέντο ή χόμπι το οποίο οδηγεί σε νέα καριέρα, να περνάνε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, να μειώνουν το κόστος εργασίας τους και να παραμένουν ευέλικτοι», αναφέρει ο Ξένιος Θρασυβούλου, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, προσθέτωντας ότι, «Η τεχνολογία μας επιτρέπει να ανατρέψουμε το παραδοσιακό ωράριο εργασίας και δημιουργεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών. Αυτο θα αλλάξει το τρόπο που εργαζόμαστε και θα αντικαταστήσει το κλασικό μοντέλο της επιχείρησης με ένα πιο κατανεμημένο και ευέλικτο μοντέλο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας».
Το PeoplePerHour ιδρύθηκε το 2007 απο τους Ξένιο Θρασυβούλου και Σίμο Κιτήρη και υποστηριζόμενο από την Index Ventures - κορυφαία εταιρεία Venture Capital στην Ευρώπη - έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνδέοντας επιχειρήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες (freelancers) ανά τον κόσμο. Η εταιρεία σημειώνει κάθε χρόνο ανάπτυξη πάνω απο 100% και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να ανταποκριθεί την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση εργασιών μέσω της πλατφόρμας η οποία αριθμεί πάνω απο 300.000 εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως.

Με προβολή στα σημαντικότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως BCC, CNN, Newsweek κτλ και προτεινόμενo για καλύτερη νέα εταιρεία το 2010 από το TechCrunch, αλλά και εκλεγμένo ώς το 3ο Ηottest Start-up από το περιοδικό Wired του Λονδίνου, το PeoplePerHour αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν και διαχειρίζονται το προσωπικό τους. Στο δυναμικό της εταιρείας απασχολούνται πάνω από 50 εργαζομένοι, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα όπου και λειτουργεί το κέντρο τεχνολογίας της εταιρείας, ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Λονδίνο. Πρόσφατα άνοιξε γραφείο και στη Νέα Υόρκη.

Εμπειρίες Χρηστών του PeoplePerHour

“Έμαθα για το PeoplePerHour από ένα φίλο μου, την περίοδο που έψαχνα για δουλειά. Ήταν κάτι καινούριο για μένα αλλά χρειαζόμουν ένα εισόδημα, καθώς και ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Το πρώτο project που ανέλαβα ήταν ένα οικογενειακό βίντεο ενός αμερικάνου, το οποίο θα έκανε δώρο στη γυναίκα του για τα 50ά της γενέθλια. Ανεξαρτήτου εποχής και οικονομικής κατάστασης η πλατφόρμα προσφέρει την επιλογή να κερδίσεις ένα επιπλέον εισόδημα και μια ευκαιρία για επέκταση της ακτίνας δράσης του καθενός μας.”
- Δαυίδ Κ. , Κώς – Ελλάδα

“I found a freelancing website called PeoplePerHour, used it to bid for one-off jobs and started to build my client base from there.
“Within the first month I was so busy I had earned more than my wage in my last job. I was working long hours, but working from home I managed to pick up the kids from school every day, which was a real treat.”
- Lisa M., United Kingdom

www.peopleperhour.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ