15 πανίσχυρες τροφές που κατατροπώνουν τις ασθένειες! Εσείς ξέρετε ποιες είναι;

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, πραγματικά είμαστε ό,τι τρώμε! Σίγουρα οι λιγότερο θρεπτικές τροφές έχουν μια παραπάνω νοστιμιά και μας εθίζουν στην κατανάλωσή τους, όμως ξέρουμε καλά πως υπάρχουν επιλογές υγιεινής διατροφής με εξίσου ιδιαίτερη γεύση! Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιλογές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι σε αρρώστιες που φαντάζουν εφιαλτικές!

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, πραγματικά είμαστε ό,τι τρώμε! Σίγουρα οι λιγότερο θρεπτικές τροφές έχουν μια παραπάνω νοστιμιά και μας εθίζουν στην κατανάλωσή τους, όμως ξέρουμε καλά πως υπάρχουν επιλογές υγιεινής διατροφής με εξίσου ιδιαίτερη γεύση! Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιλογές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι σε αρρώστιες που φαντάζουν εφιαλτικές!



Διαβάστε ποιες είναι οι 15 τροφές που μπορούν να ενδυναμώσουν τον οργανισμό μας και να ελαττώσουν τις πιθανότητες ασθένειάς μας, αποφεύγοντας από ένα απλό κρυολόγημα, μέχρι και την επάρατη νόσο.

Τροφές κατά του Καρκίνου:
Σπανάκι:
Δύο είναι τα συστατικά του σπανακιού που από έρευνες έχουν χαρακτηριστεί πολεμιστές του καρκίνου! Το ένα συστατικό είναι η νεοξανθίνη, η οποία βοηθάει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και αναστέλλει την παραγωγή τους. Το δεύτερο συστατικό του είναι η φλαβονόλη κεμπφερόλη, που μειώνει σχεδόν στο μισό τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρκίνου των ωοθηκών.
Αβοκάντο:
Ασπίδα για τις γυναίκες το αβοκάντο, χάρη στην περσίνη που περιέχει – δρα δυναμικά κατά των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Τέτοια είναι η δράση αυτού του συστατικού, που ερευνάται από τους επιστήμονες το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σαν ουσία χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς.
Κουνουπίδι:
Μπορούμε να βρούμε κουνουπίδι απαλλαγμένο από εντομοκτόνα και χημικές επεξεργασίες; Αν ναι, αποκτούμε έναν ισχυρό σύμμαχο προστασίας από τον καρκίνο παχέος εντέρου. Η βιταμίνη C, το μαγγάνιο, το καφεϊκό οξύ, η κερκετίνη και άλλα συστατικά του, το κάνουν αχτύπητο μαχητή εναντίον της συγκεκριμένης ασθένειας.
Ρόδι:
Για τις θεραπευτικές, αντιοξειδωτικές και δυναμωτικές ιδιότητες του ροδιού γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος πλέον. Ξέρατε όμως ότι τα εκχυλίσματά του εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες, στον προστάτη, στο μαστό και στο έντερο;

Τροφές υπέρ της Καρδιάς:
Κρασί:
Οίνος ευφραίνει καρδίαν! Το κρασάκι, ειδικά το κόκκινο, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μειώνει τις φλεγμονές και αραιώνει το αίμα, προλαμβάνοντας κρούσματα καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Μπανάνες:
Οι μπανάνες χάρη στο κάλιο, συμβάλλουν στην ισορροπημένη λειτουργία της καρδιάς μας, καθώς και στη διατήρηση των φυσιολογικών ποσοτήτων νατρίου και νερού στο σώμα. Συν τοις άλλοις βοηθούν στην καλή εικόνα της αρτηριακής μας πίεσης, προκαλώντας την έκκριση του περισσευούμενου νατρίου από τα νεφρά μας.
Σολομός:
Η κατανάλωση κάθε ψαριού μικραίνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Ειδικότερα όμως ο σολομός, ο οποίος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε ασφαλή επίπεδα.
Καρότα:
Τα καρότα χάρη στις πλούσιες φυτικές ίνες τους, απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καταπολεμούν αποτελεσματικά τη χοληστερίνη, ελέγχοντας το σάκχαρο στο αίμα μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ