Αλλαγή καριέρας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια επιλογή που πολλοί έχουν σκεφθεί!

Η αλλαγή καριέρας είναι μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, αλλά στην οικονομική κρίση που διανύουμε είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απαραίτητη. Ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί σοβαρά, καθιστώντας την αλλαγή καριέρας σε όσους εργάζονταν σε αυτούς, επιτακτική.

Η αλλαγή καριέρας είναι μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, αλλά στην οικονομική κρίση που διανύουμε είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απαραίτητη. Ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί σοβαρά, καθιστώντας την αλλαγή καριέρας σε όσους εργάζονταν σε αυτούς, επιτακτική. Συνήθως, συνοδεύεται από μία δραματική οπισθοδρόμηση όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές ή τα προνόμια και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ακόμα και επιστροφή στα θρανία. Αυτός είναι ένας μικρός οδηγός, ώστε να καταφέρετε να πάρετε τη “στροφή” στην καριέρα σας, λίγο πιο εύκολα.


Εξερευνήστε.

Είναι πολύ σημαντικό να ερευνήσετε τις επιλογές σας. Μιλήστε με ανθρώπους του κλάδου που σας ενδιαφέρει. Προσπαθήστε να μαντέψετε τι έχει μέλλον, άρα και ζήτηση. Αξιολογήστε τα προσόντα σας και διερευνήστε σε ποιους άλλους τομείς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Ακολουθήστε το παράδειγμα των άλλων. Συγκεντρώστε λοιπόν, όσο περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις γίνεται, οι οποίες θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε σωστότερα την επιλογή σας.

Καταστρώστε το σχέδιό σας.

Ένα καλό σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας τον τελικό στόχο και μετά αρχίστε να χτίζετε ένα-ένα τα βήματα που θα σας οδηγήσουν εκεί.

Δικτυωθείτε.

Γίνετε μέλος σε συνδέσμους ή συνδικάτα, παρακολουθήστε σεμινάρια, μιλήστε με γνωστούς, ελάτε σε επαφή με επιμελητήρια και επίσημες οργανώσεις του επαγγελματικού τομέα που σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε πιθανούς εργοδότες ή να κάνετε πρακτική εξάσκηση και να κερδίσετε μεγαλύτερη εμπειρία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ