Σεμπάστιαν Κοχ: «Η ελληνική ψυχή είναι υπέροχη»

Ο γνωστός Γερμανός ηθοποιός και πρωταγωνιστής στο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδήαπαντά σε έξι ερωτήσεις του Γιάγκου Αντίοχου για την «ελληνική» εμπειρία του.

   Ο Γερμανός ηθοποιός που υποδύεται τον εθνικό ευεργέτη, Ιωάννη Βαρβάκη
               





























1 Tι συμβολίζει ο Ιωάννης Βαρβάκης για σένα;
Ελευθερία, πάθος, αγάπη, πνευματικότητα και τη δύναμη του πειρατή που βρίσκεται βαθιά μέσα του. Ο πειρατής, με τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά του και έχοντας απόλυτη ελευθερία στις αποφάσεις του, δεν γνωρίζει όρια και σύνορα. 

2 Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες πιστεύεις ότι η αφήγηση της ιστορίας του Βαρβάκη μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά γι’ αυτούς; 
Φυσικά. Καταρχάς πρέπει να είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Όταν στην αρχή μου προτάθηκε να ερμηνεύσω το ρόλο του Βαρβάκη ξαφνιάστηκα, πολύ απλά επειδή είμαι... Γερμανός. Αλλά η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Γιάννης Σμαραγδής στο πρόσωπό μου ήταν αφοπλιστική. Συμφώνησα να ερμηνεύσω τον Έλληνα ευεργέτη, ακολούθησα τη ροή των πραγμάτων και προσπάθησα να μπω στο ρόλο. Κατάλαβα λοιπόν στη συνέχεια ότι υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα μου που είναι συνδεδεμένα με τον Βαρβάκη. Είμαι ένας παθιασμένος και ταυτόχρονα ρομαντικός χαρακτήρας σαν κι αυτόν. Υπάρχει σίγουρα ένας δεσμός με τον ήρωα τον οποίο ερμηνεύω. 

3 Πιστεύεις ότι η προσωπικότητα του Βαρβάκη έχει να πει κάτι και σε άλλους εκτός των Ελλήνων;
Εννοείται. Ο Βαρβάκης είναι σαν τον Οδυσσέα που ταξιδεύει ολόκληρη τη ζωή του ψάχνοντας. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, καταλαβαίνει ότι όλα βρίσκονται εκεί. Κίνησε τον κόσμο ολόκληρο για να διαπιστώσει ότι η πραγματική δύναμη κρύβεται στην καρδιά του. Και νιώθει ότι αυτό πρέπει να δώσει στους συμπατριώτες του, όχι απαραίτητα τα λεφτά του. 

4 Δουλέψατε μαζί το ρόλο με τον Γιάννη Σμαραγδή; 
Ο Γιάννης Σμαραγδής εμπιστεύεται απόλυτα τους ανθρώπους. Είχα λοιπόν μεγάλη ελευθερία να οδηγήσω εκεί που θέλω το ρόλο μου. Πάντως αυτό που θα δείτε στην οθόνη είναι πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. 

5 Πώς είναι να δουλεύεις με την Κατρίν Ντενέβ, μια ντίβα του παγκόσμιου σινεμά;
Τη γνώριζα ήδη επειδή είχαμε δουλέψει μαζί το 2004 στην ταινία «Πριγκίπισσα Μαρία», όπου είχα ερμηνεύσει τον εραστή της. Ήταν ωραίο που ξαναβρεθήκαμε μαζί στο πλατό. Ήταν μόνο τρεις-τέσσερις μέρες, αλλά πραγματικά χάρηκα που την είδα. 

6 Τι κρατάς τελικά από αυτήν την Οδύσσεια του «Χαβιαριού»;
Κρατάω την ελληνική ψυχή που είναι υπέροχη. Όταν ήμουν μαθητής, ερχόμουν για διακοπές στα ελληνικά νησιά. Μετά έχασα την επαφή με τη χώρα σας και τώρα αυτή η ταινία με φέρνει και πάλι κοντά στην Ελλάδα. Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι θα με δείτε και άλλες φορές στον τόπο σας.

Πηγή: athinorama.gr








Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ