Αποκλειστικό: Απόστολος Γκλέτσος: «Τελεία» σε όσους σκότωσαν τα όνειρά μας - Χωρίς ανάπτυξη, δεν κάνεις τίποτα για τον λαό, παρά κάθεσαι & κλαις περιμένοντας πότε θα πεθάνει ο ένας μετά τον άλλο

Με το εντυπωσιακό 67,74% επανεξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή στη Στυλίδα ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, έχει αναδειχθεί σε τοπικό ήρωα για τους κατοίκους του επινείου της Λαμίας και με παρότρυνση των πολιτών και των στενών συνεργατών του, οι φιλοδοξίες του και η διάθεση να προσφέρει δεν περιορίζονται στον νομό Φθιώτιδος.

Με το εντυπωσιακό 67,74% επανεξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή στη Στυλίδα ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, έχει αναδειχθεί σε τοπικό ήρωα για τους κατοίκους του επινείου της Λαμίας και με παρότρυνση των πολιτών και των στενών συνεργατών του, οι φιλοδοξίες του και η διάθεση να προσφέρει δεν περιορίζονται στον νομό Φθιώτιδος. Σκοπεύει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με ένα νέο κόμμα, την «Τελεία» - που σκοπεύει να βάλει τέλος σε όσους μας γκρέμισαν τα όνειρα, όπως ο ίδιος λέει - να «κατέβει» και να διεκδικήσει καθοριστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. Το eirinika.gr και ο Χάρης Αποστολόπουλος, ήρθαν σε επικοινωνία με τον κ. Γκλέτσο, ο οποίος μας μίλησε για την επανεκλογή του, την «Τελεία» αλλά και το τι χρειάζεται για να λυθούν τα σημερινά προβλήματα της χώρας.

Κύρια σημεία:

  • Δεν υπήρξε καμία περίπτωση που κάποιος να μας χρειάστηκε και εμείς να μην τρέξαμε.
  • Πίστευα στην επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή αλλά το 68% δεν το περίμενα. Περίμενα ένα μάξιμουμ 55%.
  • Οι παρέες είναι που γράφουν ιστορία. Ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.
  • Γιατί το «νοικοκύρεμα» που έγινε στη Στυλίδα να μην μπορεί να γίνει και σε όλη την Ελλάδα;
  • Θέλουμε να βάλουμε... τελεία, σε όσους σκότωσαν τα όνειρά μας. Δεν θα ανήκουμε ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Αριστερά.
  • Τα προβλήματα τα σημερινά θέλουν λογική, εντιμότητα και ολιγαρκείς ανθρώπους.




Χάρης Αποστολόπουλος: Κύριε Γκλέτσο, έχετε αναδειχθεί σε έναν ήρωα της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων της Στυλίδας. Επανεκλήγηκατε από τον α’ κιόλας γύρο και μάλιστα με ένα ποσοστό περίπου στο 68%. Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;

Απόστολος Γκλέτσος: Αυτό το καταφέραμε με τρομακτική υπερπροσπάθεια όλης της ομάδας, υπηρετώντας και φροντίζοντας τον δήμο της ανατολικής Φθιώτιδας. Μέσα σε αυτήν την τριετία της κολάσεως, με 70% λιγότερα χρήματα και 60% λιγότερο προσωπικό καταφέραμε και είχαμε καλύτερη καθημερινότητα απ’ ότι πριν. Πήραμε 36 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ γιατί ήμασταν εκεί κάθε μέρα. Δεν υπήρξε καμία περίπτωση που κάποιος να μας χρειάστηκε και εμείς να μην τρέξαμε. Δεν έγιναν όλα, αυτό είναι αλήθεια, δεν μπορούσαν άλλωστε να γίνουν. Μπορώ να πω όμως και να περηφανευτώ ότι αγωνιστήκαμε και τα δώσαμε όλα και για το μικρότερο αίτημα. Όλοι όσοι ήρθαν να μας βρουν, μας βρήκαν και προσπαθήσαμε για όλους.



Κάναμε επίσης σημαντικές παρεμβάσεις στους δρόμους και τα διόδια, όπως επίσης και για το Κέντρο Υγείας που ήθελαν να μας το πάρουν. Βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο και όλοι μαζί διεκδικήσαμε. Ε, πιστεύω πως μετά απ’ όλα αυτά, ο κόσμος ήρθε να μας ανταμείψει.

ΧΑ: Περιμένατε ένα τέτοιο ποσοστό;

ΑΓ: Η αλήθεια είναι πως όχι. Πίστευα στην επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή αλλά αυτό δεν το περίμενα. Περίμενα ένα μάξιμουμ 55%.



ΧΑ: Να σας περιμένουμε και στις εθνικές εκλογές με ένα νέο κόμμα την «Τελεία», όπως αναφέρατε σε πρόσφατες δηλώσεις σας;

ΑΓ: Υπάρχει αυτή τη στιγμή κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα σοβαρό θέμα. Υπάρχουν παρεξηγήσεις και αψιμαχίες «ανώριμες» για το 2014 από αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς. Για εμάς όλα αυτά δεν υπάρχουν. Πρέπει να τα αφήσουμε στο παρελθόν, καθώς υπάρχουν σημερινά προβλήματα, πάρα πολύ ουσιαστικά, τα οποία εντοπίσαμε και στον δήμο μας, όπως χρέη, δάνεια, μαύρες τρύπες, τα οποία «νοικοκυρέψαμε» μέσα σε μόλις 3 χρόνια. Δύσκολα μεν, αλλά 3 χρόνια! Γιατί να μην γίνει και σε ολόκληρο το κράτος ένα «νοικοκύρεμα»; Γιατί να μην βρει ο άλλος που θα έρθει να επενδύσει τα ωραία του λεφτά, είτε είναι ξένος είτε Έλληνας, ένα φορολογικό καθεστώς που θα είναι δίκαιο, σωστό, ελκυστικό και με διάρκεια μιας 15ετίας τουλάχιστον. Μόνο έτσι θα έχουμε ανάπτυξη, γιατί αν δεν έχουμε ανάπτυξη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον λαό, παρά μόνο να κάθεσαι και να κλαις περιμένοντας πότε θα πεθάνει ο ένας μετά τον άλλο.



Η ιδέα της «Τελείας» έχει ωριμάσει βαθιά μέσα μου και θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον δήμο, τον οποίο και ασφαλώς δεν θα αφήσω. Δεν θα ανήκουμε ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Αριστερά, αλλά θα «αγκαλιάσουμε» όλους τους πολίτες. Θέλουμε να βάλουμε... τελεία, σε όοσυς σκότωσαν τα όνειρά μας.

ΧΑ: Γιατί όχι και πρωθυπουργός λοιπόν, έτσι;

ΑΓ: Δεν το βλέπω έτσι. Ξέρετε, οι παρέες είναι που γράφουν ιστορία. Ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.



ΧΑ: Με αφορμή την επανεκλογή σας, κάνει και πάλι τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο με τη λογομαχία σας με τον Θανάση Χειμάρα, στη σύσκεψη για το ΕΣΠΑ το 2011, καθώς πολλοί είναι όσοι σχολιάζουν πως ο Απόστολος Γκλέτσος έχει τα… «καρύδια» που δεν έχουν οι Έλληνες πολιτικοί. Το θυμάστε το περιστατικό;

ΑΓ: Χαίρομαι για το σχόλιο αυτό. Ασφαλώς και το θυμάμαι το περιστατικό. Μόλις είχα αναλάβει τότε και ο κ. Χειμάρας μας έλεγε πως έχει έτοιμες μελέτες κι εμείς μελέτες δεν είχαμε βρει. Ήρθε λοιπόν ο πρώην νομάρχης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και μας έλεγε ότι εμείς τα παραδώσαμε όλα έτοιμα κλπ κλπ. Και τον ρωτάω εγώ «πού είναι οι μελέτες σας; Με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;» και δεν ήξερε τι να μου πει. Και μάλιστα πήγε στο σημείο εκείνο να με ψέξει και να με χλευάσει και εγώ εκεί τον αποκάλεσα καραγκιόζη και του είπα έντονα πως είναι 18 χρόνια στην πολιτική και μας έφερε ως εδώ και όχι μόνο δεν αξίζει τον σεβασμό μου αλλά θα τον έφτυνα κιόλας.



ΧΑ: Θεωρείτε ότι πού και πού χρειάζεται μια τέτοια αντίδραση μήπως και αλλάξει η νοοτροπία κάποιων και λυθούν τα προβλήματα;

ΑΓ: Όχι. Είναι πολύ απλό. Τα προβλήματα τα σημερινά θέλουν λογική, εντιμότητα και ολιγαρκείς ανθρώπους. Αν δεν είσαι ολιγαρκής δεν μπορείς να δώσεις λύση στα σημερινά προβλήματα. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο λογική και εντιμότητα.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ