Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τα παιδιά σας, να σας εμπιστεύονται με «κλειστά μάτια»! Ποια είναι τα «βήματα» για να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης!

Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται εύκολα. Ωστόσο, οι δυνατές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μεταξύ γονέων και παιδιών, είναι «χτισμένες» με βάση το αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται εύκολα. Ωστόσο, οι δυνατές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μεταξύ γονέων και παιδιών, είναι «χτισμένες» με βάση το αίσθημα της εμπιστοσύνης.



Η οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το παιδί σας θα το βοηθήσει να αισθανθεί πιο άνετα και να απευθυνθεί σε εσάς όταν έχει ένα πρόβλημα.

Η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη και η αγάπη αποτελούν βασικά συστατικά για μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία και οικογενειακή ζωή. Όμως, πώς μπορείτε ως γονέας να ενισχύσετε το αίσθημα εμπιστοσύνης στη σχέση με το παιδί σας;

Συζητείστε σε ήρεμους τόνους
Το παιδί σας είναι πιο πιθανό να σας μιλήσει για τα προβλήματα που το απασχολούν, εάν ξέρει ότι δεν πρόκειται να αντιδράσετε με υπερβολικό τρόπο. Η Dr. Laura Markham, κλινική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, επισημαίνει ότι οι γονείς που συζητούν για σοβαρά ζητήματα με τα παιδιά τους από νεαρή ηλικία, έχουν καλύτερη σχέση μαζί τους όταν μεγαλώσουν και φτάσουν στην εφηβεία.

Προσφέρετε υποστήριξη
Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού σας μπορεί να το βοηθήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων. Αν και οι περισσότεροι γονείς είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις συμβουλές τους όταν το παιδί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να το ακούσετε. Η Dr. Markham συμβουλεύει να έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του παιδιού σας να χειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Πριν ακόμα σας μιλήσει, μπορεί να έχει σκεφτεί πιθανούς τρόπους για να λύσει το πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι η υποστήριξή σας κατά την εκπλήρωση ενός σχεδίου ή την επιλογή της καλύτερης λύσης.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ