ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Γιούνκερ σε όλη την Ευρώπη - Έτσι δεν θα βγούμε ποτέ από το Μνημόνιο

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής απέναντι στην εκλογή του Γιούνκερ εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου.

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής απέναντι στην εκλογή του Γιούνκερ εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου.



Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι «εμφανίζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Γιούνκερ, του οποίου οι θέσεις είναι συνώνυμες με το μηχανισμό των Μνημονίων και της σκληρής επιτήρησης της χώρας και ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δε θα βγει από το Μνημόνιο, διαψεύδοντας έτσι τους εγχώριους συμμάχους του».

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε όλες τις παρεμβάσεις του μετά τις Ευρωεκλογές αναφορικά με τις διεργασίες στις Βρυξέλλες, υποστήριζε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δικαιούται, ως υποψήφιος του κόμματος που αναδείχθηκε πρώτο στην Ευρώπη (δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) να λάβει διερευνητική εντολή για να συγκεντρώσει την πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή του νέου Προέδρου της Κομισιόν.

Τούτων δοθέντων, η κυβέρνηση, απαντώντας δια της Σοφίας Βούλτεψη, υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις οποίες ο λουξεμβούργιος «δικαιούτο» να λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή.

Η αντίφαση είναι προφανής, ωστόσο στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι «είναι άλλο πράγμα να λες ότι δεν μπορεί να είναι «φυτευτός» ο πρόεδρος της Κομισιόν και άλλο να συμφωνείς με τον πειθήνιο σύμμαχο της Μέρκελ στην πολιτική λιτότητας». Μπέρδεμα…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ