Πώς να περάσετε ένα υπέροχο διήμερο στη Νάξο, το νησί του Δία, που τα συνδυάζει όλα! (φωτό)

Ξεκινάμε με βουτιές στην πιο φημισμένη παραλία της Νάξου, τον Άγιο Προκόπιο, που συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη. Είναι απάνεμη και έχει λευκή αμμουδιά που καταλήγει σε αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου.

Check in στο Naxian Collection Luxury & Villas, μια από τις πιο πρόσφατες και άκρως εντυπωσιακές αφίξεις στο νησί. Αποτελείται αποκλειστικά από βίλες και σουίτες που ατενίζουν το Αιγαίο από τον λόφο, περιτριγυρισμένες από κέδρους και όγκους γρανίτη. Ιδανικό ξεκίνημα της μέρας με πλούσιο πρωινό από βιολογικές πρώτες ύλες που προέρχονται από τα μποστάνια του συγκροτήματος. Highlight του ξενοδοχείου τα έργα του Γερμανού γλύπτη Ingbert Brunk, που κοσμούν τους χώρους του και είναι φτιαγμένα από ναξιακό μάρμαρο (Στελίδα, τηλ. 22850 24300, www.naxiancollection.com, €€).



 Εναλλακτικά θα προτιμήσετε το μόλις ανακαινισμένο Corona Borealis. Μοιάζει με ολόλευκο χωριό από πέτρα και ξύλο σκαρφαλωμένο σε λόφο που ατενίζει το Αιγαίο. Επτά υπέρκομψες σουίτες με βεράντες-παρατηρητήρια στο απέραντο γαλάζιο μετατρέπονται σε ιδανικό ησυχαστήριο, μόλις 4 χιλιόμετρα από την Χώρα της Νάξου. Κάθε πρωί, από την κορυφή του συγκροτήματος απολαμβάνουμε το σπιτικό πρωινό με παραδοσιακά τυριά, κέικ, μαρμελάδες και ντόπιο θυμαρίσιο μέλι με την πισίνα, τον κήπο και την θάλασσα να ξεδιπλώνονται μπροστά μας (4 χλμ. δρόμου Χώρας-Εγγαρών, τηλ. 22850 25448, www.coronaborealis.gr, €€).

Travel photo: Artiste.gr

11 πμ.
Βουτιές στην πιο φημισμένη παραλία της Νάξου, τον Άγιο Προκόπιο, που συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη. Είναι απάνεμη και έχει λευκή αμμουδιά που καταλήγει σε αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου. Στην αρχή της παραλίας δεσπόζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Προκοπίου που έδωσε και το όνομά του στην παραλία. Αν ζητάτε απομόνωση, θα κατευθυνθείτε στο Αλυκό, την μικρή, εξωτική και σχεδόν ιδιωτική παραλία στα νοτιοανατολικά του νησιού. Είναι προστατευμένη από τους ανέμους ενώ τριγύρω της υπάρχουν κέδροι αλλά και ένα μικρό εκκλησάκι.



2 μμ.
Τραπεζάκια που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα στην ταβέρνα ο Μανώλης. Ξεκίνησε το 1976 ως το “Λημέρι του Νικόλα” (πατέρα του ιδιοκτήτη) και σήμερα αποτελεί μια από τις αγαπημένες ταβέρνες του νησιού για φθηνό και κυρίως ποιοτικό φαγητό σε μεγάλες μερίδες. Απλή, σπιτική κουζίνα από ντόπιες πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι.  (Αγία Άννα, τηλ. 22850 24552, www.tavernamanolis.gr, από €10 το άτομο).

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα στο http://www.arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ