Συνεχίζεται ο καύσωνας και σήμερα στην Αττική παρά τα ενισχυμένα μελτέμια - Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος - έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο! (βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα Κυριακή, αλλά και πως θα ξεκινήσει η εβδομάδα.


Αττική

Αίθριο καιρό, αλλά και αέρα που στα ανατολικά θα φτάσει έως και τα 7 μποφόρ, θα έχουμε σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι καλός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εμφανιστούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου και δεν θα πέσει κάτω από τους 20.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Τις «θερμές ώρες» όμως κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αίθριο καιρό αναμένουν οι μετεωρολόγοι. Από το μεσημέρι και μετά, πάντως, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότεροι.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Με εξαίρεση τις τοπικές νεφώσεις που θα εμφανιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου και -κατά τόπους- 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Μόνο η βόρεια Κρήτη θα έχει λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι καλός και αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη όμως το θερμόμετρο θα ανέβει 3 με 4 βαθμούς πιο ψηλά.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένεται αίθριος καιρός, αλλά και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις που θα πνέουν από 5 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τη μέρα θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα

Με γενικά αίθριο καιρό θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα. Από το μεσημέρι και μετά πάντως θα εμφανιστούν σταδιακά αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, και τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίου 6 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Οσο για τη θερμοκρασία; Θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ