Ο Λαφαζάνης είπε την αλήθεια, να την πει και στον Τσίπρα, γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

του Γιώργου ΚαρελιάΔεν ξέρω τι είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν έλεγε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», αλλά είπε μια μεγάλη αλήθεια. Αν είναι ένα δείγμα ενηλικίωσης στελεχών της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο το καλύτερο.

του Γιώργου Καρελιά

Δεν ξέρω τι είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν έλεγε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», αλλά είπε μια μεγάλη αλήθεια. Αν είναι ένα δείγμα ενηλικίωσης στελεχών της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο το καλύτερο.

Συνήθως οι αντιπολιτεύσεις εμφανίζονται να έχουν όλες τις λύσεις στο τσεπάκι τους. Τις είχε ο Κώστας Καραμανλής, όταν είπε οι θα βρει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ από την πάταξη της διαφθοράς και, αντί γι’ αυτά, χρέωσε τη χώρα με καμιά  εξηνταριά δισεκατομμύρια δανεικά. Τις είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψε τα άδεια ταμεία.

Κατά τα φαινόμενα, τις λύσεις τις έχει έτοιμες και ο Αλέξης Τσίπρας. Γι’ αυτό και λέει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να φύγει εδώ και τώρα. Αν δεν τις είχε, θα το έλεγε;

Τότε γιατί ο Λαφαζάνης σπεύδει να τον προσγειώσει, λέγοντας ότι «τα προβλήματα είναι μεγάλα και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»;
Δεν ξέρω αν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών του. Άλλο είναι το σημαντικό. Οσο τις αποφάσεις τις παίρνει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολυτέλεια να λέει «ναι» σε όλα τα αιτήματα και να εμφανίζεται ότι έχει τις λύσεις έτοιμες. Το ίδιο έκανε, άλλωστε και ο Σαμαράς, όταν τις αποφάσεις έπαιρνε ο Παπανδρέου. Το έπαιζε ακόμη και αντιμνημονιακός!

Τώρα που η παρούσα κυβέρνηση κλυδωνίζεται και αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί κάποιο «ατύχημα», κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι μπορεί το πρόβλημα να σκάσει στα δικά τους χέρια. Τι θα συμβεί, για παράδειγμα, αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, γίνουν εκλογές και κληθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει λύση στο αδιέξοδο;

Προφανώς, τότε θα δοκιμαστούν στην πράξη, θα φανεί πόση αντιστοιχία υπάρχει μεταξύ λόγων και  πράξεων.

Οσο περισσότερα στελέχη της αντιπολίτευσης συνειδητοποιήσουν την αλήθεια που είπε ο Λαφαζάνης και όσο πιο μετρημένα είναι σ’ αυτά που λένε, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Αν το πάθημα των Παπανδρέου και Σαμαρά γίνει μάθημα στον Τσίπρα, τόσο το καλύτερο για όλους.

Η αλήθεια και η αυτογνωσία είναι σήμερα η καλύτερη συνταγή για μια καλύτερη πορεία του πολιτικού προσωπικού. Και αυτού που κυβερνά και αυτού που φιλοδοξεί να κυβερνήσει.

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ