H Nταϊάν Κόχυλα μας μαγειρεύει ένα αλλιώτικο γιουβέτσι με γαρίδες και παρμεζάνα - Ένα μοναδικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!

http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/microsite_article_images/giouvetsi.jpg

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

450γρ. γαρίδες μεγάλες, με το κέλυφος
2 πράσα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1 φλυτζ. ντοματάκια κονσέρβα
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλυτζ. κριθαράκι χοντρό
8 φλυτζ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα σαφράν
1 πρέζα κουρκουμά (τέρμερικ)
½ φλυτζ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
Τριμμένη παρμεζάνα

EΚΤΕΛΕΣΗ:
Εάν έχουμε φρέσκες γαρίδες ή γαρίδες με το κέλυφός τους, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και αφαιρούμε τα έντερα. Κρατάμε τα κελύφη.
Βράζουμε τον ζωμό με τα κελύφη για μισή ώρα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Φιλτράρουμε τον ζωμό σε φίλτρο καφέ.
Μαραίνουμε το πράσο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα ντομάτακια. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις πήξει η σάλτσα λίγο, προσθέτουμε τις γαρίδες, το σαφράν, και τον κουρκουμά.
Βράζουμε το μισό κριθαράκι στο μισό ζωμό μέχρι να γίνει αλ ντέντε.
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το άλλο μισό κριθαράκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Όταν αρχίζει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε σιγά σιγά τον υπόλοιπο ζωμό, και βράζουμε μέχρι να γίνει. Ενώνουμε το σοταρισμένο κριθαράκι με το βρασμένο, και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες και το πράσο. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά και λίγη παρμεζάνα. Σερβίρουμε.

alphatv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ