Γέμισε η πλατεία Συντάγματος στη συναυλία για τον Παύλο Φύσσα

Με κεντρικό σύνθημα «Αγάπη - Ενότητα - Παιδεία ώστε να μην υπάρχει χώρος να ξαναφυτρώσει ο φασισμός στην ανθρωπότητα» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος, στην αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Δεν Ξεχνάμε», δηλαδή η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγάπη - Ενότητα - Παιδεία ώστε να μην υπάρχει χώρος να ξαναφυτρώσει ο φασισμός στην ανθρωπότητα» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος, στην αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Δεν Ξεχνάμε», δηλαδή η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του Παύλου Φύσσα.



Εναν χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου μουσικού από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και μία μέρα μετά τις εκδηλώσεις, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και την πορεία διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλα τα ρεύματα της μουσικής ένωσαν τις φωνές τους σε μια σκηνή για να τιμήσουν τον άνθρωπο που έπεσε νεκρός πέρυσι τον Σεπτέμβρη με τόσο αποτρόπαιο τρόπο, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα κατά του φασισμού.

«Σιγά μη φοβηθώ» έγραφε το μεγάλο πανό με το πρόσωπο του Παύλου Φύσσα που βρισκόταν πίσω από τη σκηνή. Το είχαν ζωγραφίσει τρεις φίλοι του Παύλου, καλλιτέχνες.
Η μουσική διαδήλωση αναμεταδόθηκε και μέσω του The Press Project ζωντανά με γιγαντοοθόνες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού όπου υπήρχε επίσης συγκεντρωμένος κόσμος. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία των ανθρώπων του Παύλου. Να φτάσει το αντιφασιστικό μήνυμα της επετείου σε όλο τον κόσμο.

Οπως οι ίδιοι είχαν πει μέσω της πρωτοβουλίας «Δεν Ξεχνάμε», κεντρικό μήνυμα της συναυλίας ήταν το αίτημα για παγκόσμια εκεχειρία. «Μήπως αφήνοντας τα όπλα και ακούγοντας μουσική βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει». Γι' αυτό άλλωστε ζήτησαν από τον κόσμο να προσέλθει χωρίς ταμπέλες, χωρίς πολιτικές ταυτότητες. Ο ίδιος ο Παύλος, άλλωστε -όπως λένε οι φίλοι του- απεχθανόταν τα επεισόδια που αμαυρώνουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας.

Παρά την κίνηση της αστυνομίας να κλείσει τον σταθμό του μετρό στην πλατεία Συντάγματος από τις τέσσερις κιόλας το απόγευμα, πλήθος κόσμου προσήλθε για να τιμήσει τον Παύλο Φύσσα και να στείλει το δικό του μήνυμα κατά του φασισμού.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, οικογένειες με παιδιά, φίλοι του Παύλου αλλά και άγνωστοί του, θεώρησαν χρέος τους, όπως χαρακτηριστικά είπαν, να είναι εκεί.

Στη συναυλία τα χιπ χοπ κομμάτια που ακούστηκαν ήταν του Παύλου Φύσσα. Φίλοι του χορευτές είχαν ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα σ' αυτόν.

Ωστόσο η χιπ χοπ κοινότητα ήταν εκεί και ανανέωσε το ραντεβού της για το τρίτο φεστιβάλ Rap Monsters, έναν θεσμό που είχε ξεκινήσει ο Φύσσας με στόχο να ενώσει όλες τις τάσεις της ραπ και τώρα αναλαμβάνουν να συνεχίσουν στα χνάρια του οι στενοί του φίλοι. Στη χθεσινή συναυλία τραγούδησαν μεταξύ πολλών άλλων οι: Δ. Πουλικάκος, Γ. Γιοκαρίνης, Σπ. Γραμμένος, Ν. Ζιώγαλας, Λαθρεπιβάτες, Σπυριδούλα, Μπ. Στόκας, Υπόγεια Ρεύματα, magic de spell κ.ά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ