Οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ

Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης (αριστερά), ο πρωταθλητής της κολύμβησης και 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 10.000 μ., ενώ κορυφαία αθλήτρια ήταν η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, που κατετάγη στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και φέτος τα «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2012». Πρόκειται για τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και ομάδων της χρονιάς που σε μερικές εβδομάδες θα αποτελεί παρελθόν, σύμφωνα με την ψηφοφορία των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.


Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης (αριστερά), ο πρωταθλητής της κολύμβησης και 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 10.000 μ., ενώ κορυφαία αθλήτρια ήταν η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, που κατετάγη στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο πρωταθλητής της κολύμβησης και 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 10.000 μ. ανοιχτής θάλασσας, ο οποίος άφησε πίσω τους Βασίλη Σπανούλη και Ηλία Ηλιάδη.

Αντίστοιχα, κορυφαία αθλήτρια ήταν η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, που κατετάγη στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και ξεπέρασε τις Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος) και Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική).

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας πρώτευσε στην κατηγορία της (πίσω της η εθνική ποδοσφαίρου και οι Τσιάβου/Γιαζιτζίδου), ενώ ο τεχνικός της, Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή, υπερισχύοντας του τεχνικού συμβούλου της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε και του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Φερνάντο Σάντος.

 

Στους αθλητές με αναπηρία πρώτευσε ο Νίκος Πανανός (μπότσια) και στις αθλήτριες η Μαρία Ελένη Κορδάλη, του ίδιου αθλήματος.

Στις ειδικές βραβεύσεις, το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» απονεμήθηκε στους Γιάννη Γκούμα, Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αντώνη Νικοπολίδη και Άγγελο Χαριστέα για τη μεγάλη προσφορά τους στο ποδόσφαιρο και την επίδειξη ήθους και αθλητοπρέπειας, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής πορείας τους.

Το έπαθλο Fair Play («ευ αγωνίζεσθαι») κατέκτησαν από κοινού ο αθλητής ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας, Άγγελος Μπαντίκης και ο προπονητής του, Στάθης Γεροσιδέρης, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα, στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» πήγε στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη, για την προσφορά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στον αθλητή του βόλεϊ Δημήτρη Ζήση, που συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή, στον αθλητή της ποδηλασίας πίστας, Ιωάννη Σπανόπουλο και στην αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Στεφανία Χαραλαμπίδου.

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς», για την προσφορά της στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο και την κοινωνία, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική οικογένεια και στους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Τέλος, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ ως διεθνής προσωπικότητα για την πολυσήμαντη καριέρα του στο μπάσκετ και τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό Αθλητισμό.
Πηγή:naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ