Ο Rod Stewart γίνεται σήμερα 68!Αφιέρωμα στον μοναδικό Βρετανό τραγουδιστή, με τους 5 γάμους και τα 8 παιδιά που συνεχίζει…Ακάθεκτος!

Ο Βρετανός τραγουδιστής Rod Stewart, γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1945 στο Λονδίνο. Ο Rod Stewart έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και ανήκει στο γκρουπ των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Rod Stewart, γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1945 στο Λονδίνο.

Η χαρακτηριστική του βραχνή φωνή, έγινε αισθητή στα τέλη της δεκαετίας του 1960, κάνοντας το ντεμπούτο του το 1969 με το άλμπουμ An Old Raincoat Won't Ever Let You Down.


Η δουλειά του με τους The Jeff Beck Group και τους Faces άσκησε μεγάλη επιρροή στο μουσικό ρεύμα της εποχής.

Rod Stewart and the Faces  Maggie May

 

Ο Rod Stewart έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και ανήκει στο γκρουπ των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

Μάλιστα ακόμη και σε αυτή την πρώτη δεκαετία του 2000, μόνον οι... Beatles και οι Coldplay καταφέρνουν να τον ξεπερνούν σε πωλήσεις στην Αμερική!

Rod Stewart -- Baby Jane [[ Official Live Video ]] HD At Hard Rock

 

Έξι συνεχόμενα άλμπουμ του έχουν φτάσει στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ στις Η.Π.Α. έχει φτάσει στο Top Ten των singles 16 φορές.

Rod Stewart - Tonight's The Night [Gonna Be Alright]

 


Ανήκει σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Billboard στη 17η θέση των κορυφαίων καλλιτεχνών όλων των εποχών, ενώ ήδη έχει ξεχωριστή θέση τόσο στα Βρετανικά όσο και στα Αμερικανικά Hall of Fames.

Tina Turner & Rod Stewart - Get Back & Hot Legs Live 1981

 

Ο Rod Stewart μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια.

Ήταν το πέμπτο και νεότερο παιδί, γεγονός που ίσως κατά πολλούς εξηγεί και το δικό του πάθος να δημιουργήσει μεγάλη οικογένεια και εκείνος με τη σειρά του.

Ο 68χρονος σήμερα καλλιτέχνης, έχει 8 παιδιά και έχει παντρευτεί πέντε φορές.

Με την πρώτη του σύζυγο Alana

O γάμος του με την Rachel Hunter 

Rod Stewart - Katie Couric Interview 23 oct 2012

 

 

Τα πρώτα του βήματα στη μουσική τα έκανε σε ηλικία 14 ετών, όταν το 1959 ο πατέρας του, του αγόρασε μία κιθάρα.
Ο Stewart παράτησε το σχολείο στα 15 του χρόνια και ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αν και ήταν αρκετά καλός από τα μαθητικά του χρόνια- αρχηγός της ομάδας στο Γυμνάσιο- δοκιμάστηκε από ομάδα της Γ’ κατηγορίας το καλοκαίρι του 1960, χωρίς ωστόσο να έχει ανάλογη με τα όνειρά του συνέχεια. 


Το πάθος του για το ποδόσφαιρο ωστόσο, δεν το εγκατέλειψε ποτέ: Στις συναυλίες του, συχνά κλωτσάει μπάλες ποδοσφαίρου προς τους θαυμαστές του! 

Την αδυναμία του στο γυναικείο φύλο τη φανερώνει από νεαρή ηλικία, όταν σύμφωνα με συνέντευξή του,  δήλωσε πως πήγαινε στις αντιπολεμικές πορείες του 1960 για να γνωρίζει κορίτσια.

Rod Stewart - Da Ya Think I'm Sexy?


Πρόσφατα ο μεγάλος γυναικάς με την πολυτάραχη ζωή, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του, δεχόμενος τη δελεαστική προσφορά εκδοτικού οίκου, ύψους 5£ εκατομμυρίων λιρών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο θρύλος της μουσικής σκηνής είχε στο παρελθόν σχέσεις με την σουηδικής καταγωγής ηθοποιό Μπριτ Έκλαντ, το μοντέλο Μπεμπε Μπούελ, αλλά και την επίσης καλλονή της πασαρέλας Αλάνα Χάμιλτον, την οποία παντρεύτηκε. 

Έπειτα από το διαζύγιό του με την Χάμιλτον, παντρεύτηκε το top model Ρέιτσελ Χάντερ, ενώ η τελευταία του σύζυγος Πένι Λάνκαστερ -κατά 26 χρόνια νεότερή του- υπήρξε και αυτή λαμπερό αστέρι του μόντελινγκ.


Το κούρεμα στο μαλλί του που έμελε να γίνει το σήμα κατατεθέν της εμφάνισής του φαίνεται να το υιοθέτησε στις αρχές του 1963. Έβαζε ζαχαρόνερο και άδειαζε κυριολεκτικά τις λάκ που χρησιμοποιούσαν ούτως η άλλως οι αδερφές του, εξομολογείται.

Έφτασε στην ηλικία των 18 ετών για να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μουσική, παίζοντας φυσαρμόνικα και κάνοντας φωνητικά στο γκρουπ Dimensions τον Οκτώβριο του 1963, συνεργασία όμως που δεν κράτησε πολύ.

Το 1964 γεννήθηκε μία φιλία ζωής μέχρι σήμερα. Κάνει τα πρώτα του βήματα δίπλα στον τραγουδιστή των All Stars, Long John Baldry που τον άκουσε να παίζει και τον πήρε μαζί του προσφέροντάς του δουλειά για 35 λίρες την εβδομάδα. Παραμένουν ακόμη φίλοι.

Rod Stewart - You're in my heart (live 2004 RAH)

 

Παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η απογείωση της καριέρας του δεν ήταν μακριά. Το πρώτο του προσωπικό Νο 1, το πασίγνωστο «Μaggie Μay», ηχογραφήθηκε το 1971. Ηταν η πρώτη μιας σειράς δεκάδων επιτυχιών που ανέδειξαν τον Stewart έναν από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ των 70s, κάτι που ίσχυσε και για την επόμενη δεκαετία, με τραγούδια όπως τα «Ιnfatuation» και «Βaby Jane».

Rod Stewart - Have You Ever Seen The Rain

 

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ξανά στην κορυφή, διασκευάζοντας «μεγάλα αμερικανικά τραγούδια» των δεκαετιών του ΄30, του ΄40 και του ΄50.


Η περιουσία του Rod Stewart το 2011 υπολογίστηκε στις 115 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, κατατάσσοντάς τον έναν από τους 20 πλουσιότερους Βρετανούς μουσικούς καλλιτέχνες.
Ο βραβευμένος με Γκράμι τραγουδιστής υποβλήθηκε το 2004 σε χειρουργική επέμβαση έπειτα από διάγνωση καρκίνου του θυρεοειδούς και έκτοτε είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα,  επιδεικνύοντας αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ