O Μίλτος Αποστολίδης, μιλάει αποκλειστικά στο Eirini the Blog για την κρίση, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα ενόψει της εσπερίδα του ΤΟΓΜΕ «Η Επιχειρηματικότητα είναι νοοτροπία».

* O Μίλτος Αποστολίδης, συνιδρυτής και διαχειριστής της 3VENIZELOU μίλησε στο Eirini the Blog που είναι χορηγός επικοινωνίας της εσπερίδας «Η Επιχειρηματικότητα είναι νοοτροπία». 



O Μίλτος Αποστολίδης, Συνιδρυτής και διαχειριστής της 3VENIZELOU μίλησε στο Eirini the Blog που είναι χορηγός επικοινωνίας της εσπερίδας «Η Επιχειρηματικότητα είναι νοοτροπία».

1)  Ποιες είναι οι «δεξιότητες» που αποκτήσατε-  και αξιολογώντας το επιτυχημένη πορεία σας- σας οδήγησαν στην κορυφή;

Είναι αλήθεια ότι οι γνώσεις και η εμπειρία που συγκεντρώσαμε τα τελευταία είκοσι χρόνια βοηθώντας επαγγελματίες και επιχειρήσεις να στεγάσουν τις δραστηριότητες τους μας έδωσαν την δυνατότητα να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες, να δημιουργούμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθειά τους βοηθώντας να επιτυγχάνουν το μέγιστο αποτέλεσμα με τις λιγότερες δαπάνες.

2) Innovation , Innovation, Innovation είναι η λέξη - επωδός που ακούμε από όλους τους ξένους να λένε ότι μας λείπει. Τι θα προτείνατε στους νέους και στις νέες για να ασκήσουν το πνεύμα καινοτομίας τους;

Δεν νομίζω ότι λείπουν από τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους οι καινοτόμες ιδέες.  Αυτό που εμπόδιζε την επιχειρηματικότητα ήταν το περιβάλλον κι όχι η φαντασία.

3) Δημιουργεί η κρίση τελικά ευκαιρίες; Πως θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στους νέους αλλά και σε αυτούς που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία μετά τα 45 για να αναπτύξουν προοπτικές στην επιχειρηματικότητα με τις σημερινές συνθήκες.

 Η κρίση μας φέρνει προ των ευθυνών μας.  Αποφάσεις που, για σειρά ετών, ως κοινωνία  διαρκώς μεταθέταμε τώρα επιβάλλεται να τις πάρουμε.  Από αυτές τις αποφάσεις θα δημιουργηθεί το νέο.  Είμαι αισιόδοξος για τους άνω των 45 διότι έχουν ζήσει καλές εποχές αλλά η ζωή τους είχε ξεκινήσει με παρόμοιες με τις σημερινές δυσκολίες.  Η εμπειρία τους μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε τομείς παροχής υπηρεσιών αρκεί να είναι δεκτική σε μετεκπαίδευση.  Οι νέοι έτσι κι αλλιώς είναι περισσότερο ευέλικτοι και θα βρουν το δρόμο τους.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ