Και η σουρεάλ ιστορία της ημέρας: μαινόμενος τράγος στο κέντρο της Νέας Υόρκης πιάστηκε από Αφρικανό παρκαδόρο με λάσο ....

Τον κυνηγούσαν ένα σωρό αστυνομικοί, «αλλά δεν είχαν ιδέα πώς να τον πιάσουν», είπε απλά στους παριστάμενους ο φτωχός αφρικανός μετανάστης.

 

Σκηνές βγαλμένες από αμερικανική κωμωδία εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Μπρούκλιν, στα ανατολικά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Δύο αστυνομικοί που κινούντο με περιπολικό για να αντιμετωπίσουν περιστατικό, είδαν ξαφνικά μέσα στην πολυσύχναστη συνοικία να κυκλοφορεί ένας μεγάλος τράγος, ο οποίος φαινόταν αποπροσανατολισμένος και πανικοβλημένος.


Φυσικά, ενημέρωσαν άμεσα και προσπάθησαν να περιορίσουν και να πιάσουν το ζώο, που με τα κέρατα και την δύναμη που διαθέτει αποτελεί σοβαρή απειλή ακόμη και για μεγαλόσωμους ενήλικες.

Ωστόσο, ο τράγος διέφευγε συνεχώς και στο κυνήγι του μπήκαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, επενέβη ένας... ειδικός.

Οταν το ζώο μπήκε σε πάρκινγκ απέναντι από το νοσοκομείο Ιντερφέιθ στη λεωφόρο Ολμπανι, αγρίεψε περισσότερο και οι αστυνομικοί δεν ήξεραν πώς να το περιορίσουν. Ηξερε όμως ο φύλακας του πάρκινγκ.

Ο Ν΄ντιαγιέ Σεϊντού από το Μαλί, όντας ο ίδιος βοσκός πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, έφτιαξε ένα πρόχειρο λάσο και σε χρόνο μηδέν το άρπαξε, το έδεσε με τη βοήθεια των αστυνομικών και το παρέδωσε στις Αρχές.

«Προσπαθούσαν να πιάσουν τον τράγο, αλλά δεν είχαν ιδέα πώς να το κάνουν», είπε αργότερα ο ίδιος.

Για την Ιστορία, ο τράγος είχε στο αυτί του τα χαρακτηριστικά δαχτυλίδια των κτηνοτρόφων και φαίνεται ότι το έσκασε από παρακείμενο σφαγείο.

Και η απόδρασή του, ίσως του έσωσε τη ζωή, καθώς οι άνθρωποι των υπηρεσιών προστασίας αδέσποτων σχεδιάζουν να το στείλουν σε μία φάρμα στο Γούντστοκ...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ