TEDxΘεσσαλονίκη - οι 4 πρώτοι ομιλητές θα μιλήσουν για τα δικά τους stories και την δύναμη του Σύν! Η Θεσσαλονίκη το χει ανάγκη αυτό το Σύν όπως και όλη η Ελλάδα!

Λίγες παραπάνω από 40 είναι οι μέρες που μας χωρίζουν από το TEDx Thessaloniki 2013 με θέμα η δύναμη του (+) συν που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Λίγες παραπάνω από 40 είναι οι μέρες που μας χωρίζουν από το TEDx Thessaloniki 2013 με θέμα η δύναμη του (+) συν που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Και φέτος ο κατάλογος των του TEDxThessaloniki θα είναι μια σύνθεση ξεχωριστών ανθρώπων, διακεκριμένων, αλλά και λιγότερο γνωστών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και για πρώτη φορά με αρκετούς Θεσσαλονικείς, συνδυάζοντας τη διεθνή φυσιογνωμία του TED με τον τοπικό χαρακτήρα των TEDx.

Ανακοινώθηκαν οι 4 πρώτοι ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του Ολύμπιον. Πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, με διαφορετικές διαδρομές και εμπειρίες, κοινό, όμως, σημείο αναφοράς ότι έχουν να μοιραστούν μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί.

Η έναρξη έγινε με τον Θεσσαλονικιό Ευθύμη Παπατζίκη, διακεκριμένο μουσικό, ερευνητή και καθηγητή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη. Έχει εργαστεί σε κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Harvard University και το University of London. Ως βιολιστής, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Με την ομιλία του στο TEDxThessaloniki θα μας λύσει απορίες όπως γιατί ο εγκέφαλος μας καταλαβαίνει πρώτα το τραγούδι και μετά τις λέξεις; Πώς αντιλαμβανόμαστε τη μουσική; πώς επιδρά το νανούρισμα στα νεογέννητα;

Περισσότερα για τον Ευθύμη Παπατζίκη: http://tedxth.es/Xrf0F3

 

Τη δική της εμπειρία για τη δύναμη του συν μέσα από την ιστορία της με τον καρκίνο και τον εθελοντισμό θα μοιραστεί μαζί μας η Περσεφόνη Μίττα. Το 1987 οι γιατροί της ανακοίνωσαν της απομένουν 3 μήνες ζωής, όμως εκείνη τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στη μάχη για τους καρκινοπαθείς. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και στους ασθενείς. Με τη δική της επιμονή ιδρύθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και στη συνέχεια η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας, καθώς και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ευρώπης.

Περισσότερα για την Περσεφόνη Μίττα: http://tedxth.es/WrB8mh

 

Ο νέος επιχειρηματίας Χρήστος Στεργίου είναι ιδρυτής του TrueGreece έχει χαρακτηρίστεί από το Conde Nast Traveller ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για ταξίδια στην Ελλάδα ενώ το Travel + Leisure τον έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους καλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύει ότι ακόμα και αν σου λένε ότι όλα έχουν γίνει, εσύ μπορεί να έχεις κάτι καινούργιο να προσθέσεις. Aρκεί να το πιστέψεις και να δουλέψεις για αυτό, για να πετύχεις και στο TEDxThessaloniki θα μας μιλήσει για αυτό.

Περισσότερα για τον Χρήστο Στεργίου: http://tedxth.es/13jQgUu

 

Ο τέταρτος ομιλητής του TEDxThessaloniki είναι καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης.  Ταλαντούχος, πνευματώδης, δανδής, gentleman, ανατρεπτικός, και καθημερινή πηγή έμπνευσης απο τις ραδιοφωνικές του εκπομπές έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση με την παρουσία του στη σκηνή του TEDxThessaloniki., Δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Τζούμα, συγγραφέα, ραδιοφωνικό παραγωγό, ηθοποιό και περφόρμερ, που θα συζητήσει μαζί μας στη σκηνή του Ολύμπιον μια ιδέα που τον απασχολεί.

Διαβάστε τι μας είπε για να πάρετε μια ιδέα: http://tedxth.es/WqKIAq

 

Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την ανακοίνωση των υπόλοιπων ομιλητών καθώς και των performers που θα συμμετάσχουν στο  τέταρτο TEDxThessaloniki, στις 13 Απριλίου.

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και σας υπενθυμίζουμε ότι  η συμπλήρωση της αίτησης είναι υποχρεωτική, προκειμένου να προβείτε σε αγορά εισιτηρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ