Είστε νέα μαμά? Διαβάστε 30 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε

Είτε ήσασταν έτοιμη είτε όχι, φέρατε στον κόσμο ένα νέο πλάσμα. Είστε πλέον μητέρα. Δεν είστε ούτε κοριτσάκι, ούτε κοπέλα, ούτε δεσποινίδα, ούτε κυρία. Είστε μαμά. Δείτε 30 πράγματα που καλό είναι να έχετε στα υπ' όψιν σας.



Είτε ήσασταν έτοιμη είτε όχι, φέρατε στον κόσμο ένα νέο πλάσμα. Είστε πλέον μητέρα. Δεν είστε ούτε κοριτσάκι, ούτε κοπέλα, ούτε δεσποινίδα, ούτε κυρία. Είστε μαμά. Δείτε 30 πράγματα που καλό είναι να έχετε στα υπ' όψιν σας σύμφωνα με το mama365.gr.

1. Η ζωή σας θα αλλάξει για πάντα. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο και η ζωή σας δεν θα σας ανήκει πλέον.

2. Οι επιλογές σας για το πώς θα ζήσετε τη ζωή σας, θα επηρεάσουν τα παιδιά σας. Η ζωή σας θα διαμορφώσει το μέλλον τους.

3. Η πολιτική γίνεται πιο σημαντική. Παρακολουθήστε την πολιτική και υποστηρίξτε την άποψή σας. Οι πολιτικοί γράφουν το μέλλον της χώρας σας και τα παιδιά σας θα ζήσουν σε αυτό το μέλλον.

4. Να ανακυκλώνετε. Τα παιδιά σας θα πρέπει επίσης να ζήσουν στο περιβάλλον που χτίζετε. Φροντίστε το περιβάλλον όσο μπορείτε.

5. Κάντε οικονομία. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να βάλετε μερικά χρήματα στην άκρη για τα παιδιά σας, αλλά μπορεί εύκολα κάποια στιγμή να είναι πολύ αργά.

6. Απολαύστε το παρόν. Όταν αισθάνεστε πολύ κουρασμένες για να παίξετε ή να διαβάσετε τα παιδιά σας, σκεφτείτε ότι σε 10 χρόνια δεν θα έχετε πια αυτή την ευκαιρία.

7. Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί τους. Είναι βέβαιο ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

8. Προτιμήστε να επιβραβεύετε από το να τιμωρείτε.

9. Γίνετε ξανά παιδί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαρείτε τα παιδιά σας είναι να αισθανθείτε ξανά παιδί.

10. Αφήστε τα να κάνουν λάθη. Είναι σημαντικό να σιγουρευθείτε ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή. Ωστόσο μην είστε υπερπροστατευτικές, αλλά ούτε και πολύ χαλαρές.

11. Να είστε ευτυχισμένες. Ό,τι και να κάνετε, δεν θα μπορέσετε να τους έχετε όλους ικανοποιημένους. Επομένως προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που ικανοποιούν εσάς.

12. Εξηγήστε στα παιδιά. Μην αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε θέμα ως «πολύ περίπλοκο» για να τους το εξηγήσετε. Επιχειρήστε να απαντήσετε με απλά λόγια στις απορίες του.

13. Να θυμάστε τη παιδική τους ηλικία. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα ρωτήσουν πως ήταν η παιδική τους ηλικία. Κρατήστε από τώρα σημειώσεις!

14. Διδάξτε τους πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν την υγεία τους. Φροντίζοντας τη δική σας υγεία, τους μαθαίνετε πώς να είναι και αυτά υγιή.

15. Διατροφή και άσκηση. Ένα από τα μεγαλύτερα χρέη σας ως γονιός είναι να τους μάθετε να βάλουν τη σωστή διατροφή και την άσκηση στο πρόγραμμά τους από μικρά.

16. Χαμογελάστε. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Τα παιδιά επηρεάζονται πάρα πολύ από την ψυχολογία της μητέρας τους.

17. Περιποιηθείτε τον ευατό σας. Με το γίνατε μητέρα, αυτόματα ξεχάσατε τι είναι το make up, ενώ πλέον όταν ακούτε ψώνια, σκέφτεστε το σούπερ μάρκετ. Αντισταθείτε και μην αφήσετε τον εαυτό σας.

18. Διδάξτε τους τη στοματική υγιεινή. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μετανιώσει για το πόσο συχνά έπλεναν τα δόντια τους μικροί και τότε είναι πολύ αργά.

19. Μάθετε τι σημαίνει όταν κλαίνε. Σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να μάθετε να επικοινωνείτε με ένα άλλο πλάσμα στη δική του γλώσσα.

20. Βοηθήστε τα να θέσουν στόχους, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να επιλέξουν μια κατεύθυνση που θα τα κάνει ευτυχισμένα.

21. Δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Η ρουτίνα δεν θα αργήσει να σας επισκεφτεί. Πολεμήστε την δοκιμάζοντας νέα πράγματα τόσο μόνες όσο και με τα παιδιά σας.

22. Μην παρατήσετε τα χόμπι σας. Είτε αυτό είναι αθλητισμός, είτε συνάντηση κάθε Πέμπτη με τις φίλες, κρατήστε ένα χόμπι που θα σας κρατήσει για λίγο μακριά από την καθημερινότητα, έτσι ώστε να μην «χάσετε» τον εαυτό σας.

23. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Απαθανατίστε τις μικρές στιγμές και μην τις αφήσετε στον σκληρό σας δίσκο, εκτυπώστε φωτογραφίες. Ισχύει το κλισέ «Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα».

24. Γίνετε δημιουργικές. Μπορεί να ξοδέψετε 100 ευρώ για ένα παιχνίδι και τελικά να χαρεί περισσότερο μια αυτοσχέδια μπασκέτα στον κήπο.

25. Συγκρατήστε τα νεύρα και το άγχος σας. Κάντε πράγματα που σας ηρεμούν. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεσπάτε τα νεύρα σας και τα άγχη σας στα παιδιά.

26. Μάθετέ του τρόπους. Ακόμη κι αν εσείς δεν ήσασταν ποτέ ο πιο ευγενικός άνθρωπος του κόσμου, θα σας ευγνωμονεί αν του μάθετε να λέει «παρακαλώ» κι «ευχαριστώ», ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται.

27. Μάθετε να λέτε όχι. Είναι αξιαγάπητα και ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί. Δεν πρέπει όμως να γίνουν κακομαθημένα. Μάθετε πώς και πότε να λέτε όχι.

28. Εμπιστευθείτε τα και αφήστε τα να σας εμπιστευθούν. Μάθετέ τους από μικρά να σας λένε ό,τι τους απασχολεί. Δεν θέλετε να είστε η τελευταία που θα μάθει για την ερωτική του ζωή ή ότι οι συμμαθητές του το πειράζουν στο σχολείο.

29. Κάντε το να αγαπήσει το διάβασμα. Διαβάστε του και αγοράστε του βιβλία.

30. Μάθετέ του την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου. Θα αποκτήσει σφαιρικές γνώσεις για την κουλτούρα και γνώσεις που είναι... υπό εξαφάνιση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ