Τα καλύτερα μασκέ πάρτι στην Αθήνα - Άντε βάλτε μάσκες και χαμογελάστε!‏

Θεματικά parties, disco ντελίριο, rave parties παλαιάς κοπής, Harlem shake, εξωτικοί ρυθμοί, απενοχοποιημένο fun. Οι φετινές Απόκριες έχουν λίγο –ή περισσότερο– απ’ όλα. Άλλωστε, πίσω από μια μάσκα όλα συμβαίνουν πιο εύκολα.

Θεματικά parties, disco ντελίριο, rave parties παλαιάς κοπής, Harlem shake, εξωτικοί ρυθμοί, απενοχοποιημένο fun. Οι φετινές Απόκριες έχουν λίγο –ή περισσότερο– απ’ όλα. Άλλωστε, πίσω από μια μάσκα όλα συμβαίνουν πιο εύκολα.



Η φετινή νυχτερινή Αποκριά κατέγραψε ήδη κάποια αλησμόνητα στιγμιότυπα: την Μπέσσυ Αργυράκη και την Κάλη Φέρρη να κάνουν live εκπλήξεις στα parties Πριόνια και Kitscherella στο «Bios» και στην «Αρχιτεκτονική» αντίστοιχα. Τον Magician να αποκαλύπτεται ως ο μυστηριώδης guest του αποκριάτικου event στο νέο πολυχώρο της οδού Αναξαγόρα. Τα bars να μετατρέπονται σε ψησταριές το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Και το Harlem shake να πάει σύννεφο, όπως αναφέρει το Athinorama.gr. 

Η κορύφωση της Αποκριάς, πάντως, το προσεχές τριήμερο είναι εκείνη που επιφυλάσσει τις πιο δυνατές συγκινήσεις, ειδικά για όσους το πάρουν απόφαση να ξεφύγουν για λίγο από την casual έξοδο και να συμμετάσχουν μασκαρεμένοι σε μια σειρά από parties που θα μετατρέψουν τα νυχτερινά μας στέκια σε ναούς του έρωτα, πίστες για ξέφρενη samba, ανθισμένους κήπους και μουσικούς «σκουπιδότοπους»! Διότι, όπως κι αν το κάνεις, οι Απόκριες είναι η εποχή των ένοχων απολαύσεων, η αφορμή ακόμη και για τους πιο αυστηρούς με τον εαυτό τους μουσικόφιλους να δώσουν για λίγο τόπο στο καλό γούστο. Το έχουμε δει να λειτουργεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και τα σκληροπυρηνικά goth στέκια μπαίνουν στο κλίμα παίζοντας ό,τι «χειρότερο» υπάρχει. κυρίως από τα ’80s.

Τα parties The Μοst Embarrassing ’80s Party Ever (17/3, «Death Disco»), Carnival Live Party (17/3, «Second Skin», με καλεσμένο τον Θανάση Ηλία από τα Παρατράγουδα) και The Annual Ridiculous Party (17/3, «Dark Sun») είναι η περίτρανη απόδειξη ότι ακόμη και οι… γότθοι χαμογελούν. Trash parties γίνονται επίσης στα «Bios» (16/3), «Aperitif» (17/3), «Gasoline» (15/3), «Teddy Boy» (16/3) και «Τώρα Κ44» (17/3), ενώ το «Six D.O.G.S.» υπόσχεται –και συνήθως υλοποιεί– «Μια ξέφρενη αποκριάτικη βραδιά» (17/3). Τα ’80s αναβιώνουν, με τις ντισκοτέκ της πόλης να παραμένουν ανοιχτές και την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η θρυλική «Barbarella» κάνει comeback για μία και μόνο βραδιά στις 16/3 στο Νο 255 της Λεωφόρου Συγγρού. Ούτε η dance σκηνή μένει ασυγκίνητη από το καρναβαλικό πνεύμα. Οι Amateurboyz, που έχουν παράδοση σε θεματικά dress up parties, υποδέχονται την άνοιξη στο «Six D.O.G.S.» (15/3) με καλεσμένο τον θρυλικό DJ Thomas Bullock σε ένα party στο οποίο οι παρευρισκόμενοι έχουν το δύσκολο έργο να ντυθούν λουλούδια.
 Ο Καρνάβαλος στο club «Inbox» (16/3) έχει techno ρυθμό με μια all star πεντάδα από Έλληνες DJs, στην «Αρχιτεκτονική» (17/3) παίζει psy trance μασκέ με τους Protonica και ManMachine, ενώ το club «Mamacas» στο Γκάζι εστιάζει στις πιο afro-latin εκδοχές της χορευτικής μουσικής, με καλεσμένους τον Αμερικανό Jose Marquez (16/3) και τους Ισπανούς Hector Couto και Cuartero (17/3) να παίζουν house με καριόκες κι έντονα κρουστικά στοιχεία.

Τροπικά μουσικά χρώματα θα έχουν και τα αποκριάτικα freestyle sets του DJ Palov στο «Floral» (15/3) και των KultureKantine στο «Nueva Trova» (16/3). Αν πάλι νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να μετατρέψεις εκείνο το παλιό smiley T-shirt σε αποκριάτικη στολή, τότε υπάρχουν δύο parties στα οποία είσαι καλεσμένος: στο υπόγειο του «Bios» (17/3) οι DJs Thanos Kotsolis, George Xenios, DJ Sin και Junior SP θα παίξουν τα dance anthems της περιόδου 1988-1995, ενώ στο «8th Sin» (16/3) ο Βρετανός βετεράνος Mark Moore θα είναι εδώ για να μας θυμίσει το «Theme From S-Express» και άλλα rave αναμνηστικά.

Στο πεδίο των θεματικών parties, ο ερωτισμός χτυπάει κόκκινο στο club «Pixi» (απόψε 14/3) με ένα μασκέ πάρτι εμπνευσμένο από το «Eyes Wide Shut», στο Fiesta Erotica του Βασίλη Τσιλιχρήστου στο «Venue» (17/3) αλλά και στο «Χοροστάσιον» (17/3), όπου η τρελο-παρέα Spitimouspitisouhkaikapouallou κάνει φιέστα με θέμα τις ερωτικές φαντασιώσεις.
 Οι νεκροζώντανοι αναδύονται από τους τάφους σε ένα Zombie Thriller Party με πολύ Michael Jackson στο «Ghost House» (16/3), στο Vampire Masquerade Ball του «Skullbar» (17/3), στο Night of the Living Dead Stars με DJ τον Σπύρο Παγιατάκη στο «Mosaiko» (15/3), στην καθιερωμένη νύχτα τρόμου του «Blue Fox» (15/3) καθώς και στο Halloween Party του «Teddy Boy» (17/3). Τριήμερο θεματικό μασκέ πάρτι κάνει και το bar «Μοmix» με θέμα τους υπερήρωες (15/3), την ιταλική μαφία (16/3) και τις φαντασιώσεις (17/3).
Οι εραστές του βραζιλιάνικου χορού και της salsa θα νιώσουν ασφαλείς στα βήματα της ομάδας Salsa Sinners, η οποία καταλαμβάνει το «Kyklos Live Stage» στις 15/3. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, το «Enzzo De Cuba» στο Μπουρνάζι θα παρατείνει το εορταστικό πνεύμα και την Καθαρά Δευτέρα, κορυφώνοντας το καρναβάλι του με το mega samba show με αυθεντικά χορευτικά από το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ