Ελληνίδες με εξώγαμο; Οι λιγότερες, με μεγάλη διαφορά, στην Ε. Ε.-ερχόμαστε όμως 8οι στους γάμους και 5οι στα διαζύγια…

Οι Ελληνίδες που επιλέγουν να κάνουν παιδί χωρίς να είναι παντρεμένες είναι με τεράστια διαφορά οι λιγότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πίσω από την δεύτερη Κύπρο.

Οι Ελληνίδες που επιλέγουν να κάνουν παιδί χωρίς να είναι παντρεμένες είναι με τεράστια διαφορά οι λιγότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πίσω από την δεύτερη Κύπρο, γράφει σχετικά το Έθνος.

Οι γέννες που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από μητέρες εκτός γάμου είναι μόλις το 7,4% του συνόλου, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat για το 2011, αυξημένες σε σχέση με το 4% το 2000 και το 2,2% το 1992.

Για να γίνει σαφής η βραδύτητα στην κατάκτηση του «ευρωπαϊκού κεκτημένου», που θέλει εκτός γάμου το 39,5% των γεννήσεων, μπορεί κανείς να συγκρίνει τα στοιχεία από την Κύπρο. Εκεί, τα παιδιά που γέννησαν «ελεύθερες» Ελληνοκύπριες από 2,3% του συνόλου το 2000 έφτασαν 11 χρόνια μετά το 16,9%.

Η Ελλάδα είναι 8η στους γάμους ανά 1.000 κατοίκους με 4,9, μαζί με την Ρουμανία και τη Δανία, ενώ είναι και 5η στα διαζύγια με 1,2%. Πρωταθλητές στους γάμους είναι οι Κύπριοι με 7,3% και στα διαζύγια οι Λετονοί με 4.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ