Jean Paul Gaultier-Ο δικός μας Γάλλος! Ο τολμηρός σχεδιαστής γίνεται 72 ετών - Παραμένει νεαρός, λάτρης της μαρινιέρας, της Μελίνας & της Μυκόνου

Ο enfant terrible της μόδας γιορτάζει!

Γενέθλια έχει σήμερα ο Jean Paul Gaultier!

Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής έγινε 72 ετών και δεν γίνεται να μην κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή του ταλαντούχου αυτού ανθρώπου.

Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ (Jean-Paul Gaultier, Παρίσι, 24 Απριλίου 1952) είναι Γάλλος σχεδιαστής μόδας.

Μαθήτευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στους οίκους Patou και Πιερ Καρντέν. Δημιούργησε την πρώτη του κολεξιόν ετοιμοφόρετων ενδυμάτων το 1976.

Εδραίωσε τον μύθο του enfant terrible της μόδας, με τη δουλειά του που ισορροπεί, μεταξύ του ριζοσπαστικού και του συμβατικού.

Τον κορσέ, το πιο απλό και παραδοσιακό εσώρουχο, το μετέτρεψε σε προκλητικό εξωτερικό ένδυμα. Εισήγαγε τις φούστες για άνδρες και συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτό το τατουάζ από τις μάζες. Καθιέρωσε την εμπορική σειρά Gaultier (1988), σχεδίασε για τον κινηματογράφο και συνεργάστηκε με διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Μαντόνα.

Ο Γκοτιέ μεταφέρει στην πασαρέλα τη μόδα του δρόμου, σε συνδυασμό με στοιχεία που σοκάρουν, όπως ο ασαφής καθορισμός του φύλου, της φυλής και της σεξουαλικότητας, με μοντέλα ασυμβίβαστους ή «αληθινούς» τύπους.

Το 1997 μεταπήδησε στην υψηλή ραπτική, κάνοντας επιδείξεις στο Παρίσι.

Ο Jean Paul Gaultier λανσάρει την δική του μάσκα: Η εμβληματική μαρινιέρα & τα αισθησιακά χείλη 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας μας παρουσίασε την δική του μάσκα, η οποία έχει πάνω την εμβληματική μαρινιέρα του οίκου, καθώς και τα κατακόκκινα χείλη.

Με σύνθημα "Προστάτευσε τον εαυτό σου, γίνε δημιουργικός" και φορώντας, πέρα από την μάσκα, και γάντια, ο Gaultier πόζαρε με το γνωστό στυλ που τον χαρακτηρίζει.

Η αδυναμία στην Μελίνα Μερκούρη

Ο ίδιος έχει ομολογήσει πως το σινεμά ήταν πάντα η μεγάλη του έμπνευση.

"Το γούστο μου διαμορφώθηκε απ’ τις ταινίες – οι ριγέ στολές του τένις απ’ τους Αδιάφθορους, η Catherine Deneuve που φορούσε Yves Saint Laurent στην Ωραία της Ημέρας, η Μελίνα Μερκούρη στο Ποτέ την Κυριακή, ο Marlon Brando στον Ατίθασο, το Σατυρικόν του Fellini και το Avatar, που ήταν εικαστικά πανέμορφο και με ενέπνευσε".

Διαβάστε ακόμη: Good News: Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδίασε αυτή τη μαρινιέρα αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη - τα χρήματα για το ίδρυμα της

Λάτρης της Μυκόνου

Ο Jean Paul Gaultier επιλέγει τα τελευταία χρόνια το νησί των ανέμων για να περάσει μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών.

Δεν έχει κρύψει την αδυναμία του για τη Μύκονο και φυσικά τη "διαφημίζει" σε όλον τον κόσμο ως top προορισμό!

Διαβάστε ακόμη: Ο Jean Paul Gaultier ήρθε στο μουσείο Μπενάκη και "έκλεψε" την παράσταση με τις εμπνευσμένες από την Ελλάδα δημιουργίες του (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε ακόμη: Ο Jean Paul Gaultier στην Ελλάδα: Με militaire look στο θέατρο - Τον μάγεψε ο Γιάννης Στάνκογλου (φώτο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ