Τα αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο που ο Δημήτρη Σκαρμούτσος απογειώνει με την τέχνη του

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής 

 

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς αρνίσιος
30 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδου
6 κ.σ. μέλι ανθέων
120 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.σ. κύμινο
Αλάτι 1 κ.γ.
2 κ.σ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιολαδο. Ζυμώνουμε τον κιμά, το λιωμένο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα υλικά . Bάζουμε το μειγμα  στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά.

WHO IS WHO

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ