Οι αναποφάσιστοι πάνε πλατεία απόψε για την συνάντηση με τη ΝΔ!!

«Όλα για όλα» τα... «παίζει» η ηγετική ομάδα της Ν. Δ. στο φίνις της πιο δύσκολης, απρόβλεπτης και κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων ετών και στηρίζει πολλά στην αποψινή «μάχη» της Αθήνας. Στο επιτελείο του προέδρουτης Ν. Δ. εκτιμούν ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος με την ομιλία του κ. Αντ. Σαμαρά θα «κλειδώσει» την υπεροχή του κόμματος.


«Όλα για όλα» τα... «παίζει» η ηγετική ομάδα της Ν. Δ. στο φίνις της πιο δύσκολης, απρόβλεπτης και κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων ετών και στηρίζει πολλά στην αποψινή «μάχη» της Αθήνας.
Στο επιτελείο του προέδρουτης Ν. Δ. εκτιμούν ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος με την ομιλία του κ. Αντ. Σαμαρά θα «κλειδώσει» την υπεροχή του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αναμένεται να θέσει σειρά διλημμάτων (όπως «παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ή απομόνωση», «ευρώ ή δραχμή», «ακυβερνησία ή σταθερότητα») επιδιώκοντας την ύστατη στιγμή να κερδίσει τη μάχη της ουσίας, αλλά και των εντυπώσεων. Και αυτό διότι υπολογίζει να «πάρει κεφάλι» με τη συγκέντρωση της Αθήνας, καθώς είναι το τελευταίο χαρτί που ρίχνει στη μάχη των εκλογών.
Ήδη ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του Λεκανοπεδίου έχει τεθεί επί ποδός για να συγκεντρωθούν αρκετοί «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, ώστε να μεταδοθεί το «θέαμα» ανά την επικράτεια.
Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει με τη συγκέντρωση αυτή να κάνει επίδειξη ισχύος, ώστε να μεταδοθεί στο πανελλήνιο και το μήνυμα που δεν υπήρξε καθαρό έως τώρα: την αδιαμφισβήτητη αίσθηση της νίκης, όπως λέει κεντρικό στέλεχος.
Πάντα, μια μεγάλη συγκέντρωση, όσο και εάν οι εποχές έχουν αλλάξει, είχε τις επιπτώσεις της στην ψυχολογία τόσο των φίλων, όσο και των αντιπάλων. Και εάν η Ν. Δ. καταφέρει να τη «στήσει», τότε θα φθάσει στην κάλπη με ένα επιπλέον χαρτί.
Στο επιτελείο του προέδρου της Ν. Δ. επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Κυριακής, αν και υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμοι που θεωρούν ότι όλα «παίζονται» μέχρι την τελευταία στιγμή και εκτιμούν πως η πλάστιγγα δεν έχει γείρει ακόμη οριστικά.
Για ένα φαίνονται βέβαιοι όμως ότι η Ν. Δ. θα έχει πολύ υψηλά ποσοστά και πως η πρωτιά ενισχύει την κεντρική θέση του κ. Σαμαρά, ότι πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.
Για «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη οι μάχες γίνονται έως την ύστατη στιγμή και το σύνθημα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες παραμένει «πόρτα - πόρτα» για να μη χαθεί καμία ψήφος.
Το «κλειδί» για την ηγεσία της Ν. Δ. είναι η επιστροφή ή ο πολιτικός επαναπατρισμός των δεξιών και κεντροδεξιών ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές, της 6ης Μαϊου, είτε είχαν ψηφίσει άλλα συγγενή ιδεολογικά κόμματα, είτε απείχαν.
Η αγωνία υπάρχει στο επιτελείο και λένε ότι η Ν. Δ. έχει ρεύμα νίκης, αλλά συνιστούν προσοχή και εγκράτεια σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα υπεραισιοδοξίας.
Μέχρι στιγμής η εκτίμηση που κυριαρχεί στην ηγετική ομάδα της είναι ότι η επαρχία σώζει τη Ν. Δ. και γίνεται προσπάθεια να μειωθεί, όπως λένε, η απόσταση που υπάρχει από το ΣΥΡΙΖΑ, στη Β΄ Αθηνών.
Εξάλλου, η Β΄ Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, αποτέλεσε κυριολεκτικά «μαύρη τρύπα» για τη Ν. Δ., η οποία έπεσε κατά 50% (από 26,62% σε 12,40%) την 6η Μαϊου σε σχέση με τις εκλογές του 2009, έτος που κατέγραψε επίσης πενιχρό ποσοστό, με απώλεια περίπου 100.000 ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 2007.

Πηγή: www.tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ