6 λόγοι που κάνουν το σεξ είναι τόσο σημαντικό στη σχέση!

Όλοι ενδιαφέρονται γι' αυτό ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται, πολλοί μιλάνε γι' αυτό κι ακόμα περισσότεροι διαβάζουν γι' αυτό ακόμα κι αν δεν το κάνουν. 

Όμως πόσοι μπορούν να σου πουν γιατί ακριβώς η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τόσο καθοριστικά την πορεία ενός ζευγαριού; 

Αν αμφιβάλεις ακόμα, πρέπει να το πάρεις απόφαση: το καλό σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια σχέση και μαζί με την αμοιβαία αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την καλή επικοινωνία αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους μιας ευτυχισμένης συντροφικής ζωής σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Παρότι το σεξ έχει βέβαια διαφορετική βαρύτητα στη ζωή αντρών και γυναικών είναι εξίσου απολαυστικό και χαλαρωτικό και για τα δύο φύλα. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που το κάνουν τόσο ενδιαφέρον.

Ορίστε οι έξι πιο σημαντικοί απ' αυτούς:

1. Διατηρεί το πάθος
Η ιδανική σχέση που μπορείς να κάνεις είναι με κάποιον που είναι ταυτόχρονα ο εραστής σου κι ο καλύτερος σου φίλος. Αν το σεξ φύγει από τη μέση, τότε η σχέση χάνει τη νοστιμιά της. Όσο όμως συνεχίζεις να βλέπεις ερωτικά τον σύντροφο σου κι εκείνος εσένα, η φλόγα παραμένει ζωντανή κρατώντας ζεστό το ενδιαφέρον και αυξάνοντας την ικανοποίηση που παίρνετε από τη σχέση σας.

2. Σβήνει την ένταση
Η αγχολυτική δράση του σεξ δεν αποτελεί μυστικό, ούτε είναι μύθος: ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες και οξυτοκίνη, δυο ορμόνες που σας φτιάχνουν το κέφι και σας χαλαρώνουν. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε και οι δύο καλύτερα, να ξεχνάτε τις έγνοιες σας και να λειτουργείτε καλύτερα, σαν αχτύπητο δίδυμο!

3. Ενισχύει τον δεσμό σας
Το σεξ είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ευχαριστήσεις τον αγαπημένο σου. Ταυτόχρονα ενισχύει την οικειότητα μεταξύ σας, προσφέρει επιβεβαίωση και σας κάνει να νιώθετε επιθυμητοί και σημαντικοί ο ένας για τον άλλον. Είναι ένας μη λεκτικός αλλά άμεσος τρόπος επικοινωνίας που περνάει το μήνυμα πως αγαπιέστε και είσαστε σε καλό δρόμο, άσχετα με το πόση πίεση μπορεί να δέχεστε από την καθημερινότητα σας.

4. Βοηθάει στον ύπνο
Η οξυτοκίνη που λέγαμε πιο πάνω σας κάνει να βυθίζεστε σε έναν βαθύ, χαλαρωτικό ύπνο και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε εδώ πόσο αναζωογονητικός είναι ο ποιοτικός ύπνος...

5. Σας κάνει ευτυχισμένους
…Και όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο. Όπως έχουν δείξει οι διάφορες έρευνες, οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ με κάποιον που αγαπάνε είναι συνολικά πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν αυτή την τύχη. Ταυτόχρονα, το συντροφικό σεξ ενισχύει την αυτοπεποίθηση σας και τη θετική εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας.

6. Τον κρατάει κοντά σου
Για εκείνον το σεξ είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι τον αγαπάς, τον ποθείς και τον χρειάζεσαι. Έτσι νιώθει καλά για τον εαυτό του αλλά και για την ίδια τη σχέση σας. Αντίθετα, όταν ο καλός σου στερείται πιο συχνά το σεξ απ' ότι το απολαμβάνει, δεν μπορεί να νιώσει απόλυτα ικανοποιημένος και βέβαια όταν ένας άντρας δεν νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από τη σχέση του, λογικό είναι να ψάξει αλλού για να συμπληρώσει το κενό...

Συνοψίζοντας το σεξ, αυτή η μοναδική αισθησιακή εμπειρία που μοιράζεστε μεταξύ σας στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής και αφοσιωμένης σχέσης, είναι αυτό που κρατάει όλα τα άλλα στοιχεία που σας δένουν ενωμένα και κάνει τον δεσμό σας ανθεκτικό στο χρόνο, όπως το τσιμέντο που κρατάει ενωμένες τις πέτρες στα θεμέλια ενός σπιτιού και το βοηθάει ν' αντέξει στις δοκιμασίες των καιρών.

Πηγή: womenonly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ