Κ. Λαγκάρντ: ''Συμπονώ τους Ελληνες φορολογούμενους αλλά πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις!

Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επεσήμανε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της ενώπιον φοιτητών στο Νέο Δελχί.

Η Κριστίν Λαγκάρντ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, πρόσθεσε ωστόσο, ότι συμπονά τους Έλληνες φορολογούμενους.
«Ξέρω πόσο σκληρό είναι για τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς», τόνισε η κ.Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων με τους φοιτητές.

«Εξίσου, όμως, πιστεύω ότι η οικονομία χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί, ότι χρειάζεται να υλοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί, γιατί στο μέλλον δεν μπορείς να δανείζεσαι συνεχώς», σημείωσε.
Τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε επιστροφή στη λιτότητα, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την ύφεση, το ρεκόρ ανεργίας και την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα.

Αλλά η Λαγκάρντ επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τελικά, μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν έχεις μειωθεί... πρέπει να το διαχειριστεί. Αλλά να το διαχειριστεί με έναν τρόπο που να το καθιστά βιώσιμο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να μπορεί η χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της, να μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ