6 wine bars που είναι μόδα! 6 οινικά σενάρια-καινούργια και παλιότερα, με άρωμα, γεύση & στυλ

Πληθαίνουν τα wine bars στην πόλη, διοργανώνουν γευσιγνωσίες και οινικά events και βάζουν το κρασί στο επίκεντρο της κοινωνικότητας και της συναναστροφής. Διαλέξαμε έξι καινούργια και παλιότερα, κεντρικά και περιφερειακά, καθένα με το δικό του αρωματικό, γευστικό και στιλιστικό προφίλ.

By the glass


Τώρα που έφτιαξε ο καιρός βγαίνει στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη Ρώσικη Εκκλησία, αραδιάζοντας τραπεζάκια κάτω από τα φανάρια της σε ένα από τα πιο όμορφα αστικά σκηνικά του κέντρου. Ελληνικός και ξένος αμπελώνας σε φιάλη και ποτήρι στην πλούσια σε επιλογές λίστα και περισσότερες γευστικές προτάσεις –ταρτάρ μοσχαρίσιο ή σολομού, γαρίδες με εστραγκόν αλλά κι ένα ριζότο ή ένα burger– σε ένα wine bar που ξεκίνησε καλά και συνέχισε ακόμη καλύτερα. 

Para siempre


Χαρούμενα χρώματα, βιομηχανικές λεπτομέρειες, ωραίες μουσικές και μια μεγάλη μπάρα για να δοκιμάσεις ό,τι σου κάνει «κλικ» από τη σχετικά μικρή, αλλά καλά δομημένη οινική κολεξιόν. Θα συνοδεύσεις όμορφα παρουσιασμένα, νόστιμα πιατάκια, συντονισμένα με το χώρο και το στιλ του. Πολύ ωραίο κυμινάτο χούμους, πουγκάκια με προσούτο, σύκα και Cabrales, δροσερές σαλάτες, τορτίγιας με ραγού τώρα την άνοιξη βγαίνουν κι έξω και παίρνουν τον αέρα τους στον πεζόδρομο της Χάρητος. 

Monk


Φετινή άφιξη στην οδό Καρόρη (εκεί όπου παλιότερα βρισκόταν ο «Μπούφος» ), ψηλοτάβανο, ατμοσφαιρικό, σερβίρει όλα του τα κρασιά (115 ετικέτες ) του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και σε ποτήρι χάρη στο σύστημα Coravin, ενώ εν είδει συνοδευτικών προτείνει διάφορα μικρά πιατάκια: μπρουσκέτες, vermicelli με γαρίδες και λαχανικά, μοσχαρίσια φιλετάκια με ασιατική μαρινάδα, κάππαρη και πράσινη ελιά... Οι γνώστες με καλό οινικό budget μπορούν να τσεκάρουν το εκλεκτικό τελευταίο κομμάτι της λίστας (secret cellar ) και οι λάτρεις του mixology τα κοκτέιλ με κρασί. 

Satyrus by CV


Εδώ και λίγο καιρό βάζει τη δική του οινόφιλη στάμπα στην Κωνσταντινουπόλεως στον Κεραμεικό, σερβίροντας ελληνικό και διεθνές κρασί τόσο στους ξύλινους πάγκους με φόντο τα πήλινα προσωπεία των σατύρων όσο και στην μπάρα του. Έχει μια ωραία μικρή συλλογή τυριών για να τα συνοδεύσεις, αλλά θα βρεις και μια ταλιάτα με ένα touch από vitello tonnato, ένα κοτόπουλο με κρύα noodles ή ένα πιάτο με σολομό. Τα ακούσματα της κονσόλας του είναι ελληνικά, εξαιρετικά αφιερωμένα σε ένα 30-40something κοινό που αγαπάει τα έντεχνα και τα λαϊκά.

Vinarte


Το κομψό wine restaurant της Γλυφάδας είναι πραγματικά πολύ καλή επιλογή για ήσυχο και προσεγμένο τρωγο-πίνειν. Η λίστα κινείται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και η κουζίνα είναι ιταλική, με τα ριζότο, τα ζυμαρικά και τα φιλέτα της, ενώ εκτός από πλούσιες πιατέλες ελληνικών και ξένων τυριών και αλλαντικών με το κρασί τους στην μπάρα θα χαρείς και ιταλικό aperitivo (aperol cocktails και τσιμπολόγημα ). Στην κάβα στο βάθος δεξιά μπορείς να αγοράσεις και κάποια φιάλη για το σπίτι.

Grapes
Και το Περιστέρι αγαπά το κρασί. Στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη εδώ και ένα χρόνο (πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ) συναντάμε μια πολύ συμπαθητική προσπάθεια σε ένα σύγχρονης αισθητικής wine bar, φιλόξενο και φωτεινό, με όμορφες βιομηχανικές λεπτομέρειες και οινικές διακοσμητικές αναφορές. Η λίστα του εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα και βάζει δίπλα του μπρουσκέτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα, μανιτάρια σοτέ, σαλάτες, αλλά και πίτσες

Πηγή: Athinorama.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ