Η συνέντευξη μου στο You weekly όπου αποκαλύπτω την ηλικία μου - Τι σας νοιάζει βέβαια;

Η συνέντευξη μου στο περιοδικό You weekly και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μπέζα.

 

Το βλέµµα της σπινθηροβόλο, η σιγουριά, η φινέτσα και η αύρα που αποπνέει σε παρασύρουν και η κουβέντα µαζί της γίνεται συναρπαστική.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου µετρά τριάντα και πλέον χρόνια στο χώρο της δηµοσιογραφίας, ενώ οι συνεντεύξεις της µε τις σηµαντικότερες προσωπικότητες του πλανήτη µονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, κατατάσσοντάς την αυτόµατα στις κορυφαίες γυναίκες της τηλεόρασης.

* Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΖΑ Φωτογραφίες: ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ 
Μακιγιάζ-Μαλλιά: ΘΑΝΟΣ ΜΟΛΟΣ Styling: ΕΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Είναι παθιασµένη µε τη δουλειά της, πάντα λάτρευε τις προκλήσεις και το ρίσκο και µε προσωπικό κόστος πετύχαινε έναν-έναν τους στόχους που έθετε. Σήµερα βάζει τα δυνατά της –ως µικρή µαθήτρια– να κερδίσει τον κόσµο του διαδικτύου µε το νέο επαγγελµατικό της στοίχηµα, το προσωπικό της site eirinika.gr. Στην προσωπική της ζωή η µεγαλύτερη επιτυχία της Ειρήνης είναι η κούκλα κόρη της, Έλενα, καρπός του έρωτά της µε τον αρχιτέκτονα Μύρωνα Τουπογιάννη, µε τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις και µετά το χωρισµό τους. Μαµά και κόρη επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως «το µήλο πέφτει κάτω από τη µηλιά» και µας υποδέχτηκαν στο σπίτι τους χαρίζοντάς µας όµορφες, τρυφερές στιγµές...

Είσαι αυστηρή µαµά;
Με την κόρη µου ζω τώρα µια δεύτερη µητρότητα, η οποία είναι καλύτερη από την πρώτη, γιατί µου το επιτρέπει η αποχή µου από την τηλεόραση. Της το είχα πει –αν και δεν το παραδέχεται– ότι δεν ήµουν και τόσο καλή µαµά!

Είστε υπερπροστατευτική;
Όχι, το αντίθετο. 

Πόσα χρόνια µετράτε σε αυτόν το χώρο;
27 χρόνια στην τηλεόραση και 2 µήνες τώρα συνολικά, γιατί µε το που τελείωσα µε την TV και πριν προλάβω να πάρω ανάσα άρχισα να φτιάχνω το site µου, το eirinika.gr. 

Με τον χρόνο τα πάτε καλά;
Πολύ καλά! Είµαι γεννηµένη στις 16/8/1958, αν και πάντα όλοι πίστευαν ότι ήµουν πολύ µεγαλύτερη! 

Κάποια στιγµή είπαν ότι η Έλλη Στάη δεν έπρεπε να είναι στην τηλεόραση γιατί είναι µεγάλη... 
Αυτό είναι τεράστια βλακεία. Η Στάη είναι για µένα απίστευτη δηµοσιογράφος και ο χρόνος είναι πολύ γενναιόδωρος µαζί της. 

Έχετε κάνει αισθητικές επεµβάσεις για να δείχνετε νεότερη;
Έχω σταµατήσει τα πάντα εδώ και 2,5 χρόνια. Ξύπνησα µια µέρα και είπα «άσ’ το βρε παιδί µου». (γέλια) 

Έχετε, όµως, τη στάµπα της «κυριλέ» γυναίκας...
Αυτό µου το έλεγαν πάντα. Και, µάλιστα, µερικοί µε νόµιζαν σνοµπ. 

Με τα «πρέπει» πώς τα πάτε;
Εγώ ήµουν πάντα πολύ του «πρέπει» και νοµίζω πως αυτό δεν θα φύγει ποτέ από µέσα µου!

Κοκέτα είστε ;
Όταν το αποφασίσω, µπορώ να είµαι πολύ κοκέτα! Αλλά θέλω και να χαλαρώνω.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
Έπαιξε πάρα πολύ µεγάλο! Όταν οι δεκαετίες άρχισαν να γίνονται «-ήντα» σταµάτησε! Επειδή µάλλον έζησα έναν-δύο µεγάλους έρωτες πολύ έντονα –χωρίς «ίσως» και «πρέπει»–, αναπολώντας τους θεωρώ ότι δεν έπρεπε να φεύγω από το µέτρο. Στη ζωή είσαι τελικά πιο ευτυχισµένος µερικές φορές –και κάνεις και τους γύρω σου πιο ευτυχισµένους– όταν κρατάς το µυαλό σου µέσα στα όρια. Άλλα πράγµατα απολαµβάνω τώρα. Τότε ήµουν πιο στην τρεχάλα.

Έχετε «τρέξει» για άντρα;
Ήµουν πολύ κακοµαθηµένη! Τρέχανε από πίσω µου οι άντρες αλλά εγώ δεν τους έκανα νούµερα...

Στην κόρη σας τι λέτε για τους άντρες;
Της δίνω συµβουλές αλλά δεν παρεµβαίνω στη ζωή της. Όταν, όµως, θα µε ρωτήσει θα της πω την γνώµη µου και θα βάλω µέσα τη δική µου εµπειρία. Όταν περνάς τα 50 µιλάς πιο σοφά. 

Τι γεύση σάς άφησε ο γάµος σας που το φινάλε του ήταν ένα διαζύγιο;
Μου άφησε τις καλύτερες αναµνήσεις, οπότε θα έλεγα πολύ καλή γεύση, δεν έχω καθόλου κακή εικόνα για το γάµο µου. Το ότι χώρισα είναι µάλλον κακό timing, κακή συγκυρία των προσωπικών στόχων µας. Ο άντρας µου ήταν ένας άνθρωπος ευγενικός, τρυφερός, πάντα γλυκοµίλητος µαζί µου, µε θαύµαζε, µε υποστήριζε, δεν µου είπε ποτέ «γιατί είσαι φιλόδοξη», γιατί έκανα τότε µια καριέρα όπου έπρεπε να είµαι φιλόδοξη...

Πώς ήταν να πηγαίνει µια γυναίκα µε τέτοιο ταµπεραµέντο σαν εσάς σε χώρες όπου θεωρούσαν τις γυναίκες κτήµα τους;
Εκεί µπορώ να σου πω πως δεν καταλάβαινα τίποτα. Το πάθος για τη δουλειά µου ήταν πολύ µεγάλο. Δεν αντιλαµβανόµουν τον κίνδυνο. Έµπαινα µε κίτρινο κοστούµι λινό και µαύρο γυαλί σε χώρους µε ανθρώπους που µε κοίταζαν σαν να ήµουν... ούφο! Είχα άγνοια κινδύνου λόγου πάθους για το επάγγελµά µου.

Η πιο αµήχανη και δύσκολη στιγµή στην καριέρα σας ποια ήταν;
Ήταν η συνάντησή µου µε τον Λεχ Βαλέσα, τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας, ο οποίος µου έκανε κόνξες και δεν ήθελε να µου δώσει συνέντευξη. Του λέω τότε εγώ «εντάξει, δεν πειράζει, θα πιω ένα τσάι και θα φύγω, ήρθα, βέβαια, από την άλλη άκρη του κόσµου, αλλά δεν πειράζει». Ήµουν πολύ εκνευρισµένη αλλά δεν του το έδειξα. Μου φέρνει, λοιπόν, το τσάι και όπως το παίρνω από τα νεύρα µου µού φεύγει όλο και πέφτει πάνω του. Βάλαµε τα γέλια και ξεκίνησε η συνέντευξη που κράτησε 1,5 ώρα εκεί που δεν θα µου µιλούσε καθόλου! Και όταν τελείωσε µου λέει «και τώρα θέλω µια φωτογραφία µαζί σου», και µε πιάνει αγκαλιά, «αλλά όχι φιλική»! Εντάξει, ήταν χαριτωµένο. Ήξερα πάντα να βάζω όρια ακόµα κι αν ο άλλος ήταν ο Λεχ Βαλέσα!

Χρησιµοποιήσατε ποτέ τη γυναικεία γοητεία για να πετύχετε µια συνέντευξη;
Ναι! 

Γιατί, πιστεύετε, ότι στην Ελλάδα δεν σας δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα έπρεπε;
Εγώ ήµουν καλή στο να πάρω ωραίες συνεντεύξεις, δεν ήξερα, όµως, καθόλου το star system. Ίσως και να µε φοβόντουσαν, γιατί πιστεύω ότι είχα µια δύναµη που ήταν διαφορετική από κάποιων άλλων της εποχής. Εγώ έκανα άλλα πράγµατα, διεθνή και τέτοια, που δεν αφορούσαν πολλούς. Στην ουσία ήµουν ακίνδυνη! Γιατί εκείνο που έφερνε το σταριλίκι στα χρόνια όπου ήµουν εγώ στο προσκήνιο ήταν ή να κάνεις καλές εκποµπές lifestyle –που εγώ, όµως, δεν µπορούσα να τις κάνω– ή συνεντεύξεις µε τους Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο δεν ήταν για µένα η ελληνική πολιτική ελκυστική, όσο σνοµπ κι αν ακούγεται αυτό.

Δεν είστε καλή στις δηµόσιες σχέσεις;
Άλλο δηµόσιες σχέσεις κι άλλο να πρέπει να είσαι «ιντριγκαδόρος». Για να παραµένεις και να είσαι µπροστά χρειαζόταν και «γλείψιµο», στο οποίο δεν είµαι καθόλου καλή! Έχανες πολύ την ουσία για να είσαι συνέχεια πρώτη.

Πισώπλατα «µαχαιρώµατα» έχετε δεχτεί;
Πάρα πολλές φορές, άπειρα. Από άντρες περισσότερο. Για παράδειγµα, έχω ντυθεί, έχω φτιαχτεί, έχω ετοιµαστεί για να ξεκινήσει η βραδιά των Ευροεκλογών και δεν βγήκα ποτέ για να υποδεχτώ τους ξένους δηµοσιογράφους µε τους οποίους θα µιλούσα. Μάλλον o παρουσιαστής πίστευε πως αν έβγαινα εγώ και µιλούσα 3-4 γλώσσες και εκείνος καµία... θα χανόταν! 

Σας φαίνεται πλέον µίζερη η τηλεόραση;
Αυτή η πυρκαγιά που ζώνει την Ελλάδα από τον Σεπτέµβριο του 2008 µέχρι τώρα έχει παρασύρει τα πάντα. Ποια λάµψη τώρα στην τηλεόραση; Η λάµψη είναι της φωτιάς που µας καίει όλους! 

Σας αρέσει να σας φλερτάρουν;
Σου µιλάω µε κάθε ειλικρίνεια και σου λέω ότι τη µαταιοδοξία µου την ικανοποίησα. Σαφώς είναι ωραίο να νιώθεις ότι ακόµα µετράς όταν σε βλέπει ο άλλος και σου λέει ότι µοιάζεις το πολύ 45! (γέλια)

Είστε καλή στο να δίνετε συµβουλές στις φίλες σας;
Πολύ καλή! Έχω και λίγο το δασκαλίστικο, το µαµαδίστικο και ήθελα να είµαι και µαµά περισσότερων παιδιών αλλά δεν το κατάφερα. 

Είστε άνθρωπος που δίνει απλόχερα αγάπη;
Ναι. Προτιµώ την αγάπη, νιώθω πιο καλά. Πήρα πάρα πολλή αγάπη από το σπίτι µου. Αναβλύζει από µέσα µου, δεν το επιδιώκω.

Πού µεγαλώσατε;
Μεγάλωσα στον Πειραιά, είµαι γέννηµα-θρέµµα Πειραιώτισσα, µε όλα όσα σηµαίνει αυτό. 

Σας φοβίζει κάτι;
Ο θάνατος µε φοβίζει γιατί αγαπώ πολύ τη ζωή, τα γηρατειά µε φοβίζουν, επίσης...

Γιαγιά θέλετε να γίνετε;
Τέλεια! Η ύπαρξη εγγονού ή εγγονής είναι συναρπαστική!

Γιατί δεν αποκτήσατε άλλο παιδί;
Είχα γυναικολογικά προβλήµατα. Έκανα πολλά χειρουργεία στη ζωή µου. 

Σε ψυχολόγο έχετε πάει ;
Μία φορά πήγα όταν χώρισα.

Έχετε ψηλά τους άντρες;
Βέβαια και τους έχω ψηλά. Αλλά δεν µου αρέσει να έχουν Maserati και πούρο –το κλισέ δηλαδή ενός Έλληνα άντρα– για να σε προσελκύσουν. Mε ξενερώνει εντελώς! Θέλω ο άντρας να µιλάει ωραία, να αναλύει, να µου προσθέτει επιπλέον πνευµατική τροφή για να τον δω και λίγο αλλιώς...

Ποια πρόσωπα στην τηλεόραση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν;
Πάρα πολλά!

Πώς βλέπετε την Ελένη Μενεγάκη;
Η Ελένη πουλάει σαν το ζεστό ψωµί, είναι πραγµατική σταρ! 

Για τον Γιώργο Λιάγκα στο «Πρωινό» τι γνώµη έχετε;
Κοίτα, ο Λιάγκας είναι πολύ έξυπνος, είναι ευφυέστατο άτοµο και βαθύτατα µορφωµένος. Δεν νοµίζω ότι αδικεί τον εαυτό του που κάνει πρωινό γιατί το κάνει πολύ επιτυχηµένα. 

Για τον Σεφερλή;
Ο Σεφερλής παρουσιάζει ένα πιο ψυχαγωγικό πρόγραµµα. Ταιριάζει και αυτό στον Έλληνα.

Η Ρούλα Κοροµηλά σάς λείπει από την τηλεόραση;
Νοµίζω ήταν η πιο ολοκληρωµένη παρουσία της ψυχαγωγικής τηλεόρασης. Της πήγαινε της Ρούλας. Θα σου πω ένα παράδειγµα. Εγώ τελείωσα το πρωινό το ’89 και τότε άρχισε η Ρούλα. Και τους έλεγα «µη µε βάζετε να χορεύω µπροστά στο φακό»! Σ’ εκείνη πήγαινε, ήταν πραγµατικά λαϊκή κοπέλα που ταίριαζε σε αυτό. 

Στον καβγά πώς είστε;
Πολύ κακή. Ανεβαίνει πολύ η φωνή µου! 

Βία σάς έχουν ασκήσει;
Ναι, και το βίωσα µε πανικούς. 

Η χειρότερη περίοδος της ζωής σας ποια ήταν;
Από τα 40 ως τα 50. Νοµίζω πως είχα µια τρικυµία στο µυαλό µου! 

«Πάτο» έχετε πιάσει;
Ναι αλλά δεν βλέπω «µαύρο», βρίσκω δρόµους. Προσπαθώ να µην κατεβάζω ρολά!

Στην Ελλάδα δεν σας έχουν τιµήσει...
Ο τρόπος µε τον οποίο σκεφτόµουν και λειτουργούσα ως δηµοσιογράφος ήταν ιδιαίτερος, ήθελα να έχω ένα καλύτερο άλογο για να τρέχω το οποίο δεν βρήκα ποτέ στην Ελλάδα! Έπρεπε να είχα µείνει στο εξωτερικό...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ