Toroidion 1MW Concept: Το ηλεκτροκίνητο supercar από τη Φινλανδία με αγάπη & 1.341 ίππους

H Toroidion είναι μια μικρή Φινλανδική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 από τον Pasi Pennanen. 

Με 20ετή πείρα στο χώρο της αυτοκίνησης, εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας αυτοκίνητα παραγωγής αλλά και concept cars, ο ονειροπόλος Φινλανδός σχεδιαστής αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του μάρκα με απώτερο σκοπό την κατασκευή μιας πανίσχυρης ηλεκτρικής μονάδας ισχύος για το Le Mans 24 Hours.

«Δεν υπάρχει αυτό που λέμε 'δεν μπορεί να γίνει'. Πιστεύω στο να πιέζεις τα όρια στην εξέλιξη και τη σχεδίαση των προϊόντων», σημειώνει ο ίδιος.

Ο δρόμος προς τον τελικό στόχο είναι ακόμα μακρύς, όμως το πρώτο και πιο βασικό βήμα έγινε, καθώς στο μοναδικό σαλόνι για supercars που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, παρουσίασε το δημιούργημα της εταιρείας του: το Toroidion 1MW Concept.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπερ-επιδόσεων για το οποίο ελάχιστα επίσημα στοιχεία υπάρχουν.
Το σημαντικότερο είναι αυτό της ιπποδύναμης που ανακοινώνεται μέσω της ονομασίας του μοντέλου: Ένα megawatt (ΜW). Κάνοντας την απαραίτητη μετατροπή κανείς θα μείνει με ανοιχτό το στόμα όταν δει ότι το ένα megawatt αντιστοιχεί σε 1.341 ίππους! Το Φινλανδικό supercar δεν έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά τέσσερις, που είναι τοποθετημένοι ένας σε κάθε τροχό.

Μπροστά, οι δύο ηλεκτροκινητήρες άμεσης οδήγησης-εμπλοκής αποδίδουν από 200 kilowatts (ή 268 ίππους) έκαστος, ενώ πίσω οι δύο μονάδες που βρίσκονται στους πίσω τροχούς, έχουν απόδοση που ανέρχεται στα 300 kilowatts (ή 402 ίππους) έκαστη. Κάπως έτσι φτάνουμε στο θηριώδη όσο και απίστευτο νούμερο του ενός MW ή 1.341 ίππων!

Από αισθητικής άποψης, το Φινλανδικό υπερ-αυτοκίνητο είναι λιτό χωρίς πολλά αεροδυναμικά καλούδια, παραπέμποντας σε κατασκευές προηγούμενων δεκαετιών. Από τα πιο εντυπωσιακά του σημεία είναι οι καθρέπτες που βρίσκονται τοποθετημένοι στην κορυφή του παρμπρίζ, αποτελώντας συνέχεια του αμαξώματος. Οι πόρτες δε, ανοίγουν όπως αυτές της BMW i8 ή της Lamborghini Diablo...

Στο ίδιο στυλ και το εσωτερικό, με τα δύο μπάκετ καθίσματα και τις ζώνες ασφαλείας πολλαπλών σημείων να προσφέρουν αγωνιστική αίσθηση και το σπαρτιάτικο κόκπιτ με τους διακόπτες που παραπέμπουν σε μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας, το μικρό τιμόνι και το ταχύμετρο να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Πηγή: Caranddriver.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ