3ήμερο Φεστιβάλ γιόγκα με αμέτρητα οφέλη για την ψυχική & σωματική υγεία - Να πάτε

Πολλές έρευνες και δημοσιεύματα έχουν ασχοληθεί με τη γιόγκα. Η ενέργεια και η ευεξία που καλλιεργεί έχουν εδραιωθεί, πλέον, ως αναμφισβήτητα οφέλη της. 

Προτείνεται σε εγκύους, ενώ δεν είναι λίγοι οι καρδιολόγοι που αξιολογούν τη δράση της ως ευεργετική. Ωστόσο, μύθοι και κίνδυνοι γύρω από τη γιόγκα κάνουν αισθητή την «παρουσία» τους. 

Η γιόγκα δεν σχετίζεται με κάποια θρησκεία, αλλά αποτελεί στάση ζωής. Από την άμβλυνση της δυσπεψίας, την εξισορρόπηση του μεταβολισμού και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, λειτουργεί και προς όφελος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συμβάλλει σταδιακά στην καταπολέμηση συμπτωμάτων του άσθματος. 

Το Yogis & Friends Project – Athens Edition, σε στενή συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS, διοργανώνει ένα μοναδικό, εορταστικό φεστιβάλ γύρω από τη γιόγκα, τη μουσική και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Το τριήμερο , από 8 μέχρι 10 Μαΐου, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ρομάντσο, στο κέντρο της Αθήνας, και θα περιλαμβάνει χαλαρωτικές και δυναμικές τάξεις γιόγκα για μεγάλους και παιδιά από εκλεκτούς δασκάλους, μουσική, κίρταν, ομιλίες και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερης χρηματικής συνεισφοράς. Κάθε εθελοντική χρηματική εισφορά – μικρή ή μεγάλη – είναι ευπρόσδεκτη και κάνει διαφορά, καθώς το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS, η οποία έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης στη χώρα μας. 

Το Yogis & Friends Project αποτελεί μία καινούρια πρωτοβουλία, η οποία εστιάζει στην κοινωνική πτυχή της γιόγκα με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το ολοένα και αυξανόμενο κοινό, αλλά και τους φίλους της γίογκα. 

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πιο δημοφιλών ειδών γιόγκα είναι η Pάτζα γιόγκα, που προϋποθέτει μεγάλη δύναμη αυτοσυγκέντρωσης, η Aστάνγκα γιόγκα, που μια παραλλαγή της είναι η Πάουερ γιόγκα και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, η Αϊγένγκαρ γιόγκα, που στηρίζεται στη βαθιά γνώση της ανατομίας του σώματος και η Xάθα γιόγκα, που περιλαμβάνει χαμηλής έντασης ασκήσεις. 

Όπως έχει αποδείξει έρευνα του πανεπιστημίου Ντιουκ, η γιόγκα μπορεί να επηρεάσει στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, τα οποία παίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχική και νοητική υγεία, και επομένως μπορεί να κάνει καλό στην κατάθλιψη, τις αϋπνίες και τη σχιζοφρένεια. 

Παράλληλα, ανακουφίζει μερικά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, το άγχος, η ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου και ατονίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ