Karren Brady: H πολυεκατομμυριούχος topwoman του Βρετανικού ποδοσφαίρου πήγε στον άλλον κόσμο και γύρισε όρθια

Είναι Βρετανίδα και έχει γίνει γνωστή ως "Πρώτη Κυρία του Ποδοσφαίρου. Δικαίως αφού η πολυεκατομμυριούχος Karren Brady έχει αφιερώσει τρεις δεκαετίες από τη ζωή της στις μπίζνες της "στρογγυλής θεάς".

Όπως και πολλοί άλλοι Κροίσοι, άφησε τις σπουδές της στη μέση και σε ηλικία 18 ετών μπήκε δυναμικά στον σκληρό και ανδροκρατούμενο κόσμο της διαφήμισης και των σπορ. Έκτοτε κατάφερε να καθιερωθεί ως μια από τις ελάχιστες γυναίκες στον τομέα του ποδοσφαίρου.

Στα 20, έγινε επικεφαλής σε μια μεγάλη διαφημιστική φίρμα, τη Sport Newspapers, αλλά και διευθύνουσα σύμβουλος στον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Birmingham City πριν καλά – καλά κλείσει τα 30. Στα 40 της η περιουσία της άγγιξε τα 82 εκατ. στερλίνες.

Στις μελανές σελίδες της πορείας της ήταν ένα βαρύ χτύπημα στην υγεία της: Εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο όμως κατάφερε να ξεπεράσει, αλλά και κατηγορίες για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Και από αυτή την περιπέτεια βγήκε τελικά αλώβητη και εν συνεχεία απέσπασε το βραβείο CBE για τις υπηρεσίες της στον τομέα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Στα τέλη του 2014 της αποδόθηκε ο τίτλος της βαρόνης.

Με τα γήπεδα είχε, πάντως, στενή σχέση από πολύ μικρή, αφού γεννήθηκε το 1969 στο Έντμοντον του Λονδίνου, λίγα μέτρα από το γήπεδο White Hart Lane, στο Τόττεναμ.

Ο πατέρας της, Terry Brady, έκανε ολόκληρη περιουσία (το ύψος της οποίας είναι άγνωστο) από την αγορά ακινήτων αλλά και την τυπογραφία, ενώ η μητέρα της ήταν μια κλασική νοικοκυρά.

Η Karren Brady ήταν αρκετά καλή μαθήτρια, αλλά όταν απορρίφθηκε από μια σχολή δημοσιογραφίας, αποφάσισε να αρχίσει να εργάζεται, αρχικά στη διαφημιστική Saatchi & Saatchi.

Εναν χρόνο αργότερα, το 1988, πήγε να εργαστεί στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ως στέλεχος στο τμήμα διαφήμισης.
Δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις γνωριμίες του μπαμπά της και αμέσως πλησίασε έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες του, τον επενδυτή σε ποδοσφαιρικές ομάδες και... πορνογράφο, David Sullivan, ο οποίος δέχτηκε να ξοδέψει 2 εκατ. στερλίνες σε ένα εξάμηνο για διαφημιστικό σκοπό.

Στα τέλη του 1988 μπήκε στις υπηρεσίες του μιντιακού ομίλου του Sullivan που αποτελείτο από αθλητικές εφημερίδες, σοφτ πορνό περιοδικά, καθώς και την ταμπλόιντ Daily Sport. Εκεί ήταν που έγινε διευθύντρια μέσα σε έναν χρόνο, στην ηλικία των 20.

Τότε έπεσε στην αντίληψή της μια καταχώρηση για πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Birmingham City που είχε πτωχεύσει και επί έναν χρόνο ικέτευε τον Sullivan να την αγοράσει, όπως λέει η ίδια. Αυτό έγινε το 1993 έναντι 700.000 λιρών.

Η Karren έγινε δ/νουσα σύμβουλος και έκτοτε τα ΜΜΕ την αποκαλούν "Πρώτη Κυρία του ποδοσφαίρου". Εκεί ολοκλήρωσε και την προσωπική της ευτυχία, καθώς στην ομάδα γνώρισε και τον μέλλοντα σύζυγό της, τον πρώην ποδοσφαιριστή από τον Καναδά, Paul Peschisolidο. Είκοσι χρόνια μετά παραμένουν παντρεμένοι κι ευτυχισμένοι ενώ έχουν αποκτήσει και δυο παιδιά, τη 18χρονη Σοφία και τον 15χρονο Πάολο.

Η άλλοτε χρεοκοπημένη ομάδα, κατάφερε να εισαχθεί στις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 1997. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος ήταν ορθάνοιχτος για την Karren, η οποία έγινε μέλος στα ΔΣ του Channel 4 και της αλυσίδας Mothercare. To 2006 ήταν που βρέθηκε με εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Εισήχθη σε νευροχειρουργική κλινική, υπεβλήθη σε εγχείρηση και έναν μήνα μετά επανήλθε στη δουλειά, όρθια στα πόδια της. Το 2009 πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην ομάδα αντί 82 εκατ. στερλινών.

Το 2010, η Brady έγινε αντιπρόεδρος του Α.Ο. West Ham United Football Club και το 2012 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της με τον εύγλωττο τίτλο: "Strong Woman: Ambition, Grit and a Great Pair of Heels.". Όσο για τις πολιτικές της πεποιθλησεις, είναι ενεργό μέλος των Τόρις και δεν χάνει εκδήλωση του κόμματος του Ντ. Κάμερον.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ