Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ από κατοίκους της Χαλκιδικής - Αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πραγματοποιούν από τις δέκα το πρωί κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

 

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο συζητούνται οι προσφυγές που έχουν καταθέσει τόσο κάτοικοι της Χαλκιδικής, όσο κι εργαζόμενοι στην "Ελληνικός Χρυσός". Στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ το παρών έδωσε κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Για το απόγευμα στις 18:00 ειναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο σταθμό Αμπελόκηποι και πορεία στο υπουργειο Παραγωγικης Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ).

Σημειώνεται οτι στις 16 Απριλίου περίπου 6.000 μεταλλωρύχοι είχαν διαδηλώσει στην Αθήνα, ζητώντας απάντηση  για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την επένδυση του καναδικού ομίλου Eldorado Gold, έπειτα κι από την απόφαση του υπουργείου να «παγώσει» την υλοποίηση των πρωτοκόλλων υλοτόμησης 300 στρεμμάτων στις Σκουριές, διαδικασία απαραίτητη για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού και την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί ο έλεγχος νομιμότητας των πρωτοκόλλων που μολονότι δεν έφερε στο φως παρατυπίες, το ΥΠΑΠΕΝ αποφάσισε να μπλοκάρει την υλοτόμηση, κίνηση που εργαζόμενοι και επενδυτές θεωρούν αστήρικτη νομικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ